Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

'Red Bull heeft geleerd van matige seizoensstarts'

De afgelopen races heeft Red Bull zich weten te ontwikkelen tot de winnende formatie die het vlak voor de zomerstop al was. Als die lijn wordt doorgetrokken, dan schat Tim Coronel de titelkansen van Max Verstappen in 2020 hoog in.

Verstappen zege Brazilie
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Daarvoor moet echter wel worden afgerekend met de vloek die bij Red Bull op de seizoensstarts lijkt te rusten. Het ontgaat ook Tim Coronel namelijk niet dat er jaarlijks in de eerste paar Grands Prix veel punten verloren gaan.

"Merkwaardig is dat hè", zo oppert de Dakar-coureur in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365. "We zien al een paar jaar dat Red Bull het seizoen fantastisch afsluit, maar een jaar later is het aan het begin even moeilijk. Ik denk echter dat Red Bull ook tot die conclusie is gekomen en dat ze volgend jaar echt voor de titel kunnen gaan."

In reactie op de vraag hoe Red Bull zich aan die plotselinge vormdip van na de zomerstop heeft ontworsteld, vraagt Coronel zich hardop af of er wel sprake was van een dip: "Was het een dip van Red Bull, of was Ferrari opeens opgestaan, om nu vervolgens die 'magie' weer te verliezen?"

"Red Bull is de auto gewoon door blijven ontwikkelen in samenspraak met Honda en dat zie je nu ook. Haal bovendien de Ferrari's in de resultaten na de zomerstop eens weg, wdan ziet het er toch iets anders uit."

"Ik denk dan ook niet dat Red Bull echt met een vormdip kampte, maar wel dat Red Bull nu gewoon wat meer gefocust is. Ik denk dat we voor volgend jaar hele mooie dingen mogen verwachten."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin Tim Coronel, Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel hun licht laten schijnen over het vormpeil van Red Bull en Max Verstappen.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2019 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay
x
Breaking F1-baas bijt van zich af na hevige kritiek op vertrek Belgische GP