Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alexander Albon

Red Bull houdt matig presterende Albon hand boven hoofd

Alexander Albon kwam als vijfde over de finish bij de Grand Prix van Hongarije. Zijn achterstand op teamgenoot Max Verstappen bedroeg echter zeventig seconden. De kritiek op de coureur neemt toe, maar Red Bull neemt de Brit in bescherming.

Albon Leclerc Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het was voor Alexander Albon een weekend om snel te vergeten. Een dertiende plaats in de kwalificatie werd weliswaar gevolgd door een vijfde positie, maar het gat met de concurrentie was wederom te groot. Ook Lance Stroll bleek een ruime maat te groot voor de teamgenoot van Max Verstappen.

Teambaas Christian Horner houdt vertrouwen in Albon: "Absoluut, hij heeft een moeilijke start van het seizoen, maar we hebben hem ook geen auto gegeven die past bij zijn rijstijl. Max heeft de kwaliteiten om om de problemen van de auto heen te rijden en ze te maskeren", vertelt de teambaas in gesprek met onder meer RacingNews365.

De Red Bull-teambaas vindt dat Albon zich met name moet verbeteren tijdens de kwalificaties: "Ik denk dat Alex hele goede races heeft gereden. Zijn race craft is goed. Nu is het te hopen dat als wij de auto verbeteren zijn prestaties op de zaterdagen dat ook doen. Zijn performance in de tweede helft van de vorige Grand Prix en in deze race zijn geweldig."

"Hij levert geweldig werk en ik vind het moeilijk om de kritiek van jullie (journalisten, red.) te begrijpen."

Horner gaat daarbij wel voorbij aan het feit dat Albon in Hongarije 0,7 seconde langzamer was dan Verstappen tijdens de kwalificatie en in de races ook veel tekort komt. In Oostenrijk bedroeg zijn achterstand halverwege de race 40 seconden en in Hongarije bij de finish 70 seconden.

Wat moet er gebeuren om Albon beter te laten presteren? "Hopelijk kunnen we de coureurs een auto geven die makkelijker te besturen is en ons dichter in de buurt van Mercedes brengt", geeft Horner een ontwijkend antwoord.

Met medewerking van Dieter Rencken

Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2020 RN365 Nieuwsdossier

31 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten