Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Red Bull in overleg met de FIA over mogelijke overtreding van budgetlimiet

Red Bull ligt zich niet neer bij de uitspraak van de FIA, die van mening is dat het team van Max Verstappen en Sergio Perez vorig jaar te veel geld heeft uitgegeven. Bij het Red Bull-team is men nog steeds overtuigd van hun onschuld.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool
Op maandag kwam het nieuws naar buiten waar men binnen Red Bull voor vreesde, maar wat ze niet hadden verwacht. Het team zou volgens de FIA in 2021 de budgetlimiet hebben overschreden en dus te veel geld uit hebben gegeven tijdens het titelseizoen van Max Verstappen. Het team reageerde 'verrast en teleurgesteld te zijn'.

De geruchten gingen al langer in de paddock, maar tot op de dag van vandaag is Red Bull heilig overtuigd van haar onschuld, zo vertelt een boze Helmut Marko aan F1 Insider. "Ik wil niet al te veel zeggen over deze zaak. Alleen dit: we zijn nog steeds van mening dat we de financiële regels niet hebben overtreden."

FIA en Red Bull in conclaaf

Het team van Verstappen is achter de schermen dan ook in dialoog met de FIA over de vervolgstappen. Dat de Oostenrijkse renstal de regels daadwerkelijk heeft overtreden staat volgens Marko dan ook nog niet vast.

"De gesprekken met de FIA zijn nog gaande. Laten we zien wat de uiteindelijke uitkomst is", aldus de Oostenrijker. Hij vertelt tot slot waar de verwarring over is ontstaan. De twee partijen hebben verschillende financiële zaken anders geïnterpreteerd. Een voorbeeld daarvan zou salaris van ziek personeel zijn.

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

46 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"