Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull in overleg met de FIA over mogelijke overtreding van budgetlimiet

Red Bull ligt zich niet neer bij de uitspraak van de FIA, die van mening is dat het team van Max Verstappen en Sergio Perez vorig jaar te veel geld heeft uitgegeven. Bij het Red Bull-team is men nog steeds overtuigd van hun onschuld.

Op maandag kwam het nieuws naar buiten waar men binnen Red Bull voor vreesde, maar wat ze niet hadden verwacht. Het team zou volgens de FIA in 2021 de budgetlimiet hebben overschreden en dus te veel geld uit hebben gegeven tijdens het titelseizoen van Max Verstappen. Het team reageerde 'verrast en teleurgesteld te zijn'. De geruchten gingen al langer in de paddock, maar tot op de dag van vandaag is Red Bull heilig overtuigd van haar onschuld, zo vertelt een boze Helmut Marko aan F1 Insider . "Ik wil niet al te veel zeggen over deze zaak. Alleen dit: we zijn nog steeds van mening dat we de financiële regels niet hebben overtreden."

FIA en Red Bull in conclaaf

Het team van Verstappen is achter de schermen dan ook in dialoog met de FIA over de vervolgstappen. Dat de Oostenrijkse renstal de regels daadwerkelijk heeft overtreden staat volgens Marko dan ook nog niet vast. "De gesprekken met de FIA zijn nog gaande. Laten we zien wat de uiteindelijke uitkomst is", aldus de Oostenrijker. Hij vertelt tot slot waar de verwarring over is ontstaan. De twee partijen hebben verschillende financiële zaken anders geïnterpreteerd. Een voorbeeld daarvan zou salaris van ziek personeel zijn.

Viaplay
x
Max Waarom Verstappen concurrentie kan declasseren tijdens GP China