Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Red Bull is dit seizoen niet het te kloppen team"

Over iets meer dan een week weten we pas echt hoe de krachtsverhoudingen dit jaar ongeveer liggen in de Formule 1. Na de testdagen lijkt het echter Red Bull te zijn dat de overhand heeft, maar dat hoeft nog niet waar te zijn. Tom Coronel merkt dat Max Verstappen blaakt van het zelfvertrouwen. Toch is en blijft Mercedes het te kloppen team, zo denkt men in de RacingNews365-podcast.

De wintertestdagen waren op het eerste oog een daverend succes voor Red Bull. Er werden veel ronden gereden, er traden geen grote problemen op en stercoureur Max Verstappen liet weten dat de auto van het Oostenrijkse team goed aanvoelde en goed reageerde. Zoals altijd bleef de Nederlander rustig en vergeleek hij zichzelf niet met de concurrentie, maar anderen doen dat natuurlijk wel. In de RacingNews365-podcast viel het men namelijk ook op dat Red Bull dit jaar eindelijk echt goed uit de startblokken kan komen. Het is goed voor de sport, vindt Ruud Dimmers. "De sport heeft een gevecht nodig. Het lijkt er dit jaar op dat Red Bull daadwerkelijk eindelijk eens een hele goede wintertest heeft gehad", oordeelt hij. Daarbij kijkt hij niet alleen naar die snelle ronde op de C4-band van Verstappen, waarmee hij bovenaan het scorebord eindigde. "Ik kijk naar het gemak waarmee het gaat, hoe een auto rijdt, hoe het gaat tijdens een longrun. Dat zag er allemaal heel goed uit", aldus Dimmers, die overigens zeker niet denkt dat Red Bull plots het beste team op de grid is. "Is Mercedes zo slecht? Nee. Misschien ging het over een enkele ronde af en toe wat slecht. Tijdens hun longruns reden ze echter ook gewoon een strak tempo. Ik verwacht dan ook dat het gewoon dicht op elkaar zal zitten. Misschien heeft Mercedes wat problemen, maar zijn ze opeens weg? Nee, dat geloof ik niet", zo luidt zijn redenatie. Het team van Lewis Hamilton is en blijft dan ook nog steeds de topfavoriet. "Is Red Bull het te kloppen team? Nee, Mercedes is het te kloppen team. Zij zijn zeven jaar kampioen geweest en het is aan de rest, aan Red Bull in dit geval, om te laten zien dat ze er ook volgende week staan. Dat zou een hele welkome verrassing zijn, omdat sommige mensen het 2021-seizoen vorig jaar al hadden afgeschreven. Met de nieuwe vloer, de andere banden en de nieuwe Honda-motor lijken er toch dingen te veranderen", aldus Dimmers. Artikel gaat verder onder de afbeelding .

Ook podcastcollega en autocoureur Tom Coronel zag dat het bij Red Bull echt wel snor zat tijdens de testdagen. Als een coureur voelt dat het goed gaat, dan weet hij dat volgens Coronel meteen. "Als je instapt en je hebt je eerste ronde gereden, dan voel je al of je een bent met je wagen." "Er zijn natuurlijk best wat veranderingen geweest aan de achterkant van de F1-bolides. De downforce moest namelijk met tien procent verminderd worden. De teams willen allerlei trucs toepassen om die downforce weer terug te winnen, want hoe meer grip, hoe beter je rondetijd." En Red Bull lijk dat gelukt te zijn, oordeelt Coronel, die Verstappen tijdens de testdagen voorzichtig zag glunderen. "Als je de baan voor de eerste keer opgaat, je zet voor de eerste keer aan en het voelt meteen goed, dan is het heel simpel: dan is het ook goed. Voelt het niet goed, dan is het ook niet goed. Dat statement, die twinkeloogjes, en je ziet het aan wat Max zegt: 'Het voelt goed, het is beter dan ooit en we zijn beter dan ooit'." Goed nieuws dus voor Red Bull in aanloop naar het eerste Grand Prix-weekend. Coronel denkt echter ook dat Mercedes nog steeds het te kloppen team is en houdt voorlopig nog een slag om de arm. "Volgende week weten we zeker hoe de verhoudingen tussen de twee titelkandidaten liggen. Hoe goed de Red Bull-bolide echt is, dat kan je pas zien in de race. Dan zit je in competitie, heeft iedereen dezelfde hoeveelheid benzine en rijdt men met dezelfde banden. Maar het zelfvertrouwen samen met de auto, dat is wel een van de belangrijkste factoren", aldus de WTCR-coureur.

Viaplay
x
Norris Neemt het op voor Verstappen: "Dan ben je dom"