Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull kan de coureurs- én constructeurstitel veroveren in deze speciale race

De kans dat Max Verstappen kampioen wordt dit seizoen is groot. Op papier zou hij zelfs in Singapore al kampioen kunnen worden. Maar hoe zit dat met het constructeurskampioenschap? In welke race kan Red Bull de titel winnen? Hieronder een overzicht.

Newey Horner Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Met de inspanningen van Max Verstappen en Sergio Perez staat Red Bull ver bovenaan in het constructeursklassement en ziet het ernaar uit dat de Oostenrijkse renstal voor het eerst in jaren ook de constructeursbeker mag optillen.

De laatste keer dat Red Bull de constructeurstitel won was in 2013 toen Sebastian Vettel en Mark Webber voor het team reden. De Oostenrijkse renstal trok in 2010 tot en met 2013 aan het langste eind en won in die vier jaar al haar constructeurstitels, waarna Mercedes dat stokje overnam en maar liefst acht keer achter elkaar kampioen werd.

Red Bull is met 545 punten de leider in het klassement, gevolgd door Ferrari met 406 punten en Mercedes met 371 punten. Deze drie teams zijn met nog zes races te gaan de enige kanshebbers op de titel, maar Red Bull heeft een overduidelijke voorsprong.

Vandaar dat we even het telraam erbij hebben gepakt en berekend hebben wanneer Red Bull op papier kampioen kan worden.

Kan Red Bull kampioen worden in Japan?

Op het moment heeft Red Bull een voorsprong van 139 punten op Ferrari, de nummer twee in het klassement. Hoewel Verstappen op papier al coureurskampioen kan worden in Singapore, zal het voor het team niet mogelijk zijn om constructeurskampioen te worden dat weekend.

Op papier zou het pas kunnen in Japan. Hoewel het natuurlijk heel mooi zou zijn voor het team en Honda, door de succesvolle samenwerking in het verleden, om daar kampioen te worden, is de kans niet heel groot. De kans is groter dat de titel in Mexico, de thuisrace van Perez, wordt gewonnen.

Bekijk hieronder wat het puntenverschil moet zijn van Red Bull ten opzichte van de nummer twee na iedere race om kampioen te worden.

Bij een gelijke stand in Abu Dhabi wordt Red Bull kampioen aangezien nu al zeker is dat zij de meeste overwinning hebben dit seizoen.

Wanneer Red Bull de constructeurstitel wint

Grand Prix Hoeveel punten Red Bull voor moet staan
Singapore 235 (Niet mogelijk)
Japan 191
Verenigde Staten 147
Mexico 103
Brazilië 44
Abu Dhabi 0

Ook interessant:

Zo kan Verstappen wereldkampioen worden in Singapore

Max Verstappen kan op papier in Singapore al zijn tweede wereldtitel pakken. Maar wat moet daar precies voor gebeuren en op welke posities moet de concurrentie finishen? Joris Mosterdijk legt het je haarfijn uit in onderstaande video.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"