Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-kopstuk geniet van Verstappen: "Dit wordt fascinerend om te zien"

Max Verstappen zal in maart als regerend wereldkampioen aan de start van het nieuwe Formule 1-seizoen staan. Jonathan Wheatley, sportief directeur van Red Bull, weet hoe het is om iemand voor het eerst wereldkampioen te zien worden en voorspelt dat de Nederlander vanaf heden alleen nog maar sterker zal worden.

Jonathan Wheatley gaat al even mee in de Formule 1. Door de jaren heen werkte hij samen met grote namen als Michael Schumacher en Fernando Alonso en sinds jaar en dag is hij bij Red Bull werkzaam. Tegenwoordig vervult hij de rol van sportief directeur en is hij nauw betrokken bij de coureurs. Door de jaren heen zag hij vele coureurs onder zijn 'hoede' kampioen worden. Gevraagd naar Verstappen en wat hij gemeen heeft met die andere kampioenen, vindt Wheatley dat in de Jack Threlfall Show lastig te zeggen. "Ik heb met veel coureurs samengewerkt in hun eerste kampioensjaar. Met Michael Schumacher, Fernando Alonso, Sebastian Vettel en nu met Max Verstappen. Iedereen is anders en je kan ze niet allemaal in een hokje plaatsen, maar wat ik wel kan zeggen, is dat er tijdens hun eerste jaar waarin ze een titel wonnen een enorme wil was om te winnen."

Verstappen zal alleen nog maar sterker worden

Net als andere kampioenen, heeft Verstappen op weg naar zijn titel wat fouten gemaakt, meent Wheatley. Ook iets wat er volgens hem gewoon bij hoort en wat ervoor zorgt dat Max alleen maar beter wordt. "Het is combinatie van alles wat zij hebben gedaan. Elke dag van hun leven draait hier om en vaak loopt het niet zo als ze hadden gewild." "Er zijn vaak wat fouten die worden gemaakt, uit frustratie, en dat is denk ik wat zij gemeen hebben. Zodra ze hun eerste titel hebben gewonnen, komen ze na de winter vaak veel en veel sterker terug. Dat moeten we met Max natuurlijk nog zien, maar als je weet dat je het kan, dan wéét je dat je het kan." Wheatley merkt nu al dat Verstappen nog minstens zo gretig is als vorig jaar, ook al is hij nu kampioen. "Het wordt fascinerend om te zien hoe Max de komende jaren gaat presteren en om te zien hoe zijn mind-set zal zijn. De laatste weken heb ik wat berichten met hem uitgewisseld en hij is enorm, enorm gefocust. Hij is relaxed na zijn vakantie en tot op het bot gemotiveerd om weer te gaan racen", aldus de sportief directeur.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"