Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Red Bull maakte geen indruk tijdens F1-wintertest"

Voormalig Formule 1-coureur Pedro de la Rosa is bepaald niet onder de indruk van wat Red Bull tijdens de wintertests in Barcelona liet zien. Volgens de Spanjaard oogde de Oostenrijkse formatie vrij braaf.

"Ik was verrast om te zien dat Red Bull met een vrij conservatief ontwerp van de auto op de proppen kwam. De auto lijkt veel op die van vorig jaar. Een team als Mercedes komt daar wel mee weg, omdat de auto van vorig jaar beide titels greep en dus kiest men daar voor evolutie in plaats van revolutie, maar van Red Bull verwachtte ik meer", zo laat de voormalig teamgenoot van Jos Verstappen, Pedro de la Rosa optekenen in gesprek met El Confidencial .

De Spanjaard ziet zoals zovelen dat Honda stappen lijkt te hebben gemaakt, maar hij vraagt zich hardop af of dat genoeg is om Red Bull als team verder naar voren te helpen: "Die motor die komt er langzaam maar zeker wel, maar de RB15 zelf... Laat ik het zo zeggen, die auto ziet er in de bochten niet heel bijzonder uit. Vorig jaar maakte Verstappen in bocht vijf van het Circuit de Barcelona-Catalunya echt indruk, maar dit jaar zag ik weinig bijzonders." De la Rosa is dus niet onder de indruk van Red Bull, maar des te meer van Ferrari: "Die mat-rode kleur vind ik niks, maar het tempo van de auto is beestachtig goed. De tractie uit de bochten oogt fenomenaal en ook het aanremmen van bochten ziet er goed uit. Ik dacht regelmatig dat de Ferrari SF90 rechtdoor zou schieten, maar de bocht werd elke keer gewoon gehaald." Van Mercedes weet de la Rosa nog niet zo goed wat hij moet verwachten: "Die auto is denk ik gewoon goed, maar dat gegeven zal niemand verbazen. Ik denk alleen dat Mercedes wat minder opvallend in de rondte ging, omdat het team niet meer zo dominant was als de afgelopen jaren.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"