Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Red Bull maalt niet om kopieergedrag: "Copyright bestaat niet in F1"

Het is een steeds vaker voorkomend fenomeen in de Formule 1. Kleinere teams die onderdelen inkopen of simpelweg kopiëren van de grotere spelers. In de ogen van Red Bull-teambaas Christian Horner is dat allemaal helemaal prima.

Christian Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Christian Horner merkte tijdens de testdagen in Barcelona op dat de verschillen in het Formule 1-veld kleiner zijn geworden. Ja, de topteams steken er nog steeds bovenuit, maar achter hen is het gat steeds kleiner geworden. Vooral Racing Point viel hem in positieve zin op.

"Van de teams in het middenveld hebben zij, zo lijkt het, de grootste stap gemaakt. Maar goed, de auto lijkt dan ook meer op een Mercedes, maar dan met een andere kleur", zo stelt hij vast, al doelend op het feit dat de RP20 een overduidelijke kopie is van Mercedes' kampioensauto uit 2019.

Niet dat dat een doorn in het oog is van de Brit, zo vertelt hij tegenover de camera van Ziggo Sport. "Ik heb er geen problemen mee. Waarom zou je het als klein team zijnde niet doen? Iets kopiëren wat overduidelijk werkt, AlphaTauri doet het tot op zekere hoogte ook."

"Als het hen helpt om sneller competitiever te worden, dan is dat positief voor de Formule 1, zeker als het ervoor zorgt dat de verschillen tussen de teams kleiner worden. Copyright bestaat niet in de Formule 1", aldus Horner.

Had Verstappen dan toch gelijk over de illegale Ferrari-motor? Autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het en alle andere gebeurtenissen tijdens de testweken in de nieuwste RacingNews365-podcast, die hieronder de luisteren is.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf