Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Red Bull onder de indruk van betrouwbaarheid Honda

Tijdens de testweken hebben zowel Red Bull als AlphaTauri geen enkel probleem ondervonden met de Honda-motor, die enorm betrouwbaar is, zo vertellen de teambazen.

Executive Vice President Honda Seiji Kuraishi Horner Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

Tezamen legden Red Bull en AlphaTauri tijdens de testweken 1549 ronden af op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Dat komt neer op een indrukwekkend aantal van 7211 afgelegde kilometers (23 raceafstanden) voor de verschillende Honda-motoren. Zowel Red Bull als AlphaTauri legden die kilometers af met slechts één motor, zo vertellen de twee teambazen voor de microfoon van RacingNews365.

"We hebben de twee testweken met één Honda-motor afgewerkt", zo begint Red Bull-teambaas Christian Horner zijn verhaal over de motoren van Japanse makelij. "Tijdens de donderdagmiddag in de eerste testweek hebben we even de motor gewisseld, maar dat was slechts uit voorzorg. Daarna hebben we de originele motor weer terug in de auto geplaatst."

"Wat betreft betrouwbaarheid zag Honda er deze testweken heel goed uit. Natuurlijk draaiden deze zes testdagen erom om het pakket beter te begrijpen in allerlei verschillende omstandigheden, maar tot dusverre is het bemoedigend om te zien hoe betrouwbaar de Honda-krachtbron is", zo klinkt de Brit lovend.

Ook bij de kleine Red Bull-broer, AlphaTauri, wordt er door de teambaas louter positief gesproken over de feilloze Honda-motor. "We zijn tijdens de testweken tegen geen enkel Honda-gerelateerd probleem aangelopen", zo stelt Franz Tost vast. "We hebben dan ook slechts één motor nodig gehad tijdens de testweken en dat is natuurlijk zeer positief te noemen."

"Ik ken de Honda-motor niet tot in detail, maar de Japanners zelf zijn in ieder geval ook zeer tevreden over hun betrouwbaarheid. Ik hoop dat deze lijn dit seizoen kan worden doorgetrokken", aldus de Oostenrijker.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen