Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko ontkent onder druk zetten van Perez met behulp van Ricciardo

Met Daniel Ricciardo als derde coureur versterkt Red Bull zich met een zeer ervaren coureur. Met 232 Grand Prix-starts kan hij zonder problemen instappen, mocht er iets gebeuren met een vaste coureur. Zet dit extra druk op Sergio Perez? Dat is niet de bedoeling, meent Helmut Marko.

Daniel Ricciardo behaalde zijn grootste successen bij Red Bull, waar hij is teruggekeerd nadat hij zijn stoeltje bij McLaren verloor. Helaas voor de Australiër zal hij in 2023 (als het goed is) niet uitkomen voor de Oostenrijkse renstal. Als derde man komt hij alleen in actie als een van de vaste coureurs, Max Verstappen of Sergio Perez, niet kan racen. Mocht dat gebeuren, dan kan Ricciardo wel ineens laten zien dat hij het nog altijd in zich heeft. Moet Perez zich zorgen maken? Volgens adviseur Helmut Marko in ieder geval niet. "Perez heeft al laten zien dat hij op een heel hoog niveau racet", zegt hij bij ServusTV . "Als Max er niet staat, dan staat Checo er wel." Ricciardo is volgens Marko slechts 'een zekerheidje' voor Red Bull. "Het is niet dat we Perez onder druk willen zetten. Daarnaast is het goed voor de routine. Als we een vervanger nodig hebben, dan wil je natuurlijk wel een coureur die de auto tot aan de finish kan brengen."

Ricciardo als marketinginstrument

Als derde man zal hij naast test- en simulatorwerk ook marketingtechnisch erg waardevol zijn voor Red Bull. De populaire Australiër zal promo's van het Formule 1-team verzorgen over de hele wereld. "We hebben de grootste sponsorinkomsten van alle teams en er zijn heel veel verantwoordelijkheden", zegt Marko, wijzend naar een ideale rol voor Ricciardo. "Er zijn veel runs met de showauto's, vooral in Amerika. Wie kan dat beter verzorgen dan Ricciardo met zijn brede glimlach en zijn shoey?"

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024