Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull overlaadt 'briljante' Leclerc met complimenten na verslaan Perez

Charles Leclerc is achter wereldkampioen Max Verstappen tweede geworden dit seizoen. Christian Horner baalt natuurlijk dat Sergio Perez het zilver niet heeft gepakt, maar feliciteert zijn 'briljante' concurrent.

Max Verstappen won de laatste race van het Formule 1-seizoen in Abu Dhabi, maar er werd vooral gekeken naar de twee coureurs achter de Nederlander. Sergio Perez en Charles Leclerc vochten om de tweede plaats in het kampioenschap. Na een éénstop-strategie kon de Ferrari-coureur zijn Red Bull-concurrent verslaan. Christian Horner kan alleen maar lovend zijn over Leclerc. "Ik moet Charles hiermee feliciteren. Hij heeft ongelooflijk goed gereden dit jaar", aldus de Red Bull-teambaas tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Natuurlijk heeft hij net als onze coureurs ook wat pech gehad, maar het was een fantastische coureur om tegen te strijden. Het racen was altijd fair en ik weet zeker dat ze volgend jaar weer keihard de strijd aan gaan."

Horner: "Mijn complimenten aan Charles"

Horner kan 2022 goed afsluiten met de overwinning van Verstappen in Abu Dhabi, maar hij had natuurlijk wel gehoopt op een één-twee in het eindklassement. "We hebben de Grand Prix gewonnen en we stonden met beide coureurs op het podium. Helaas wel met de coureur die Checo eigenlijk moest verslaan er precies tussenin." "Maar mijn complimenten aan Charles voor het afgelopen seizoen. Het is een geweldige concurrent geweest en hij heeft briljant geracet. Er werd ook net geracet. Als je ons dit seizoen van tevoren had verteld, terwijl we dachten vorig jaar een achterstand te hebben opgelopen... Niemand had dat aan zien komen", aldus de teambaas van de Oostenrijkse renstal.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi