Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull RB17 maakt debuut tijdens Goodwood Festival

Er is al veel over geschreven en gezegd en het is bovendien het laatste kunstje van Adrian Newey bij Red Bull Racing: de gloednieuwe hypercar. Over twee maanden wordt de RB17 dan ook eindelijk gepresenteerd op Goodwood Festival.

Red Bull RB17 artwork
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull

Adrian Newey werkt al een hele tijd aan de hypercar van Red Bull Racing en de auto zal op het Goodwood Festival of Speed in Engeland aan de buitenwereld worden gepresenteerd. Volgens het team is de hypercar een revolutie. Zo presteert de auto qua performance op het niveau van de Formule 1.

De RB17, de hypercar dus, wordt op vrijdag 12 juli onthuld in de Cathedral Paddock en zal het hele festivalweekend te zien zijn. De bolide is volledig in het eigen huis van Red Bull ontworpen, ontwikkeld en gefabriceerd. In de RB17 kunnen twee personen zitten en er zit een V10-motor in, iets dat voor veel Formule 1-liefhebbers warme herinneringen zal oproepen. Het is daarnaast een afspiegeling van de auto's waarmee de Oostenrijkse renstal de afgelopen twee decennia heeft gereden in de Formule 1.

De RB17 combineert een prachtig design met topsnelheden van meer dan 350 kilometer per uur en er zullen slechts 50 exemplaren worden geproduceerd. In de Cathedral Paddock zullen bovendien nog heel wat activiteiten plaatsvinden, waaronder een tentoonstelling van de raceauto's uit bijna elk jaar van het team. Ook zullen diverse auto's de Goodwood Hill beklimmen.

20e seizoen

Dat alles met in het achterhoofd dat Red Bull Racing nu haar twintigste seizoen in de Formule 1 rijdt. Er komen ook heel wat prominenten langs, waaronder voormalige Red Bull-coureur David Coulthard en teambaas Christian Horner. Bovendien worden er nog heel wat namen later bekendgemaakt.

Horner reageert enthousiast op de aankondiging. "We zijn verheugd om de RB17 voor het eerst aan het publiek te tonen en we konden ons geen beter podium bedenken dan Goodwood Festival of Speed. De RB17 straalt zeldzaamheid en uitmuntende techniek uit. We hebben alles wat we weten over racen gebruikt om de ultieme raceauto te maken en we kunnen niet wachten tot het publiek het resultaat ziet."

De Brit vertelt verder: "Ik vind het ook geweldig om zo'n opmerkelijke selectie auto's en coureurs naar het iconische festival te brengen en kijk ernaar uit om ons 20e seizoen te vieren voor zulke gepassioneerde motorsportfans."

Ook interessant:

De Grand Prix van Miami stelde op de late zondagavond zeker niet teleur. Max Verstappen werd op de baan verslagen door niemand minder dan Lando Norris in de McLaren. Het leverde de Brit en passant zijn eerste overwinning in de Formule 1 op, terwijl de Nederlander genoegen moest nemen met de tweede plek. Dit en nog veel meer wordt besproken in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"