Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull reageert op onmiddellijk vertrek van Marshall

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft gereageerd op het plotselinge vertrek van Rob Marshall bij het team.

Rob Marshall 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner spreekt van een 'aderlating' als hij het vertrek van Rob Marshall omschrijft. Marshall, sinds 2006 bij Red Bull werkzaam, vervulde de belangrijke positie van Chief Engineering Officer.

Met onmiddellijke ingang legt hij zijn taken neer omdat Marshall per 1 januari 2024 aan de slag gaat bij McLaren, waar hij de functie van Technical Director, Engineering & Design gaat vervullen. De komende maanden zal er sprake zijn van een verplichte garderning leave - een periode waarin Marshall niet werkzaam kan en mag zijn voor Red Bull of nieuwe werkgever McLaren.

Horner: "We willen Rob bedanken voor alles wat hij de afgelopen 17 jaar voor het team heeft gedaan. Zijn werk aan de generatie auto's die ons tussen 2010 en 2013 vier ongelooflijke kampioenschapsdubbels opleverden, was werkelijk voortreffelijk."

"In de jaren daarna is hij een sleutelfiguur binnen het team gebleven en in 2016 heeft hij de bredere rol van Chief Engineering Officer op zich genomen, waardoor hij betrokken is geraakt bij andere projecten in het hele bedrijf."

"Zijn invloed zal gemist worden, maar we bedanken hem nogmaals voor alles wat hij gedaan heeft en wensen hem het allerbeste in zijn nieuwe rol."

Ook interessant:

Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco

Daar is 'ie weer, de nieuwste RN365 F1-podcast. Dit keer blikken Coronel, Dimmers en host Mosterdijk terug op de GP van Monaco. Het geweldige weekend van Verstappen, het dramatische weekend van Perez en nog heel veel meer onderwerpen passeren de revue. Beluister 'm hieronder!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi