Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Red Bull staat volgend jaar voor een onmogelijke opgave

Het Formule 1-seizoen van 2023 is nog niet voorbij, maar de titel is al wel voor Red Bull. Het Oostenrijkse topteam heeft record na record verbroken dit jaar, maar waar stopt het succes? Christian Horner voorziet een onmogelijke opgave voor volgend jaar.

SI202309240162
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met nog zes races te gaan dit Formule 1-seizoen verloor Red Bull slechts één Grand Prix in heel 2023. Max Verstappen liet in Japan zien dat de GP van Singapore een one off was en dat het Oostenrijkse topteam ook in de resterende races de topfavoriet is. Vrolijk doorgaan met winnen is het plan, maar het doel is al bereikt: de constructeurstitel is binnen.

Teambaas Christian Horner kan niet geloven wat zijn team heeft neergezet als hij terugblikt op de afgelopen reeks races. "Dit is... ongelooflijk, als ik het in één woord moet beschrijven. Vorig jaar was al een sterk jaar voor ons, maar dat we dat momentum mee hebben kunnen nemen, is te danken aan alle mannen en vrouwen in het hele team", zegt hij ten overstaan van onder andere RacingNews365.

"Het hele team heeft keihard gewerkt aan een competitieve auto waar de coureurs, vooral Max, goed gebruik van hebben gemaakt. De Formule 1 is een van de grootste teamsporten ter wereld. Dit is te danken aan alle 22 afdelingen, alle supportfuncties en alle medewerkers die een gestoord aantal uren hebben opgeofferd om de auto te maken zoals hij nu is."

Red Bull in 2024

De coureurstitel is waarschijnlijk in Qatar ook al binnen voor Verstappen, waarmee Red Bull beide titels heeft binnen gehaald. Net zoals in 2022, maar dan nog een heel stuk dominanter. Als er aan Horner wordt gevraagd hoe hij het volgende Formule 1-seizoen voor zich ziet, moet hij toegeven: "Om een gouden seizoen zoals dit jaar na te doen, met het team nóg meer verbeteren, dat is lastig."

"We gaan mee op een golf en natuurlijk wil je zo lang mogelijk op die golf zitten, maar de Formule 1 is een heel dynamische wereld. Je ziet hoe snel teams een opmars maken of juist naar beneden vallen. Singapore was daar een voorbeeld van. We zullen moeten blijven pushen om door te gaan", aldus de Red Bull-teambaas.

Ook interessant:

Sublieme Verstappen laat stoeltje Perez nog meer wankelen

Hieperdepiep! Red Bull pakte de wereldtitel voor teams in de Formule 1. Hulde aan Max Verstappen en Sergio Perez! Of toch vooral aan Verstappen, Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk?

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"