Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull verdedigt Perez en verklaart claim over F1-stoeltje Lawson

Helmut Marko claimde voorafgaand aan de Grand Prix van Nederland dat Liam Lawson zeker een Formule 1-stoeltje binnen de Red Bull-familie zou krijgen in 2025. Teambaas Christian Horner nuanceert die woorden.

Lawson FP3 Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Liam Lawson was het onderwerp van gesprek voor de Grand Prix van Nederland. Helmut Marko stelde dat de Nieuw-Zeelander zeker een zitje binnen Red Bull zou bemachtigen voor 2025, waarna de geruchten op gang kwamen. Maar is het wel zeker dat Lawson bij Red Bull of Visa Cash App RB (RB) instapt? Volgens Christian Horner niet. 

"Ik heb het aan Marko gevraagd en hij zei dat Liam een zitje in de Formule 1 krijgt", vertelt Horner tegenover Sky Sports. "We kunnen hem verhuren en niets staat vast. Als we de optie van Liam niet lichten, is hij een vrij man voor 2025. We hebben specifieke periodes in de contracten van coureurs. Helmut zei tegen me dat hij het niet over een specifieke auto had, maar gewoon een zitje."

Horner verdedigt ook de keuze om de worstelende Sergio Perez te behouden voor de tweede seizoenshelft. "We denken dat we de twee beste coureurs in de auto hebben. We hebben alle data en informatie en als we het gevoel hadden dat er een betere optie was, dan hadden we het nu al veranderd. We geloven dat we zo het kampioenschap kunnen verdedigen. Max Verstappen en Checo zijn op de eerste en tweede plaats geëindigd in 2023 en op de eerste en derde plaats in 2022."

Tot slot bijt de Brit even van zich af. "Checo won ook in 2021. Jullie zijn er erg snel bij om kritiek op hem te leveren. We doen ons uiterste best om hem zijn vorm te laten vinden. Hij moet omgaan met veel druk, de media en social media, maar is in staat om terug te slaan. We geven hem onze volledige steun."

Ook interessant:

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan