Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull verklaart omgekeerd snelheidsverschil Verstappen en Perez

Het is niet zelden dat Red Bull wordt uitgenodigd het snelheidsverschil tussen Max Verstappen en Sergio Perez te verklaren, maar nu waren de rollen eens omgekeerd, met Perez als degene met de beste racepace.

Verstappen Perez Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was wat omgekeerd van wat we normaal zien bij Red Bull. Waar Sergio Perez tot aan zijn crash met Carlos Sainz jacht maakte op het podium en misschien wel meer, had Max Verstappen de grootst mogelijke moeite om zich te handhaven in de top zes.

Waar scheelde het aan? Waarom was de pace van Perez zoveel beter dan die van Verstappen? Red Bull-teambaas Christian Horner weet die vraag ten overstaan van onder andere RacingNews365 maar deels te beantwoorden als hij wél met zekerheid naar de banden wijst.

"Max ging sowieso sneller door zijn banden heen, zowel op de medium als harde compound. Checo was in staat om constant in formatie te rijden achter Oscar Piastri en Charles Leclerc. Ik denk niet dat dat verschil ooit groter was dan twee seconden en desondanks wist hij zijn banden goed te managen. Wat ik er van kon zien op de televisie was dat zijn banden er nog goed uit zagen in vergelijking met de auto's om hem heen."

Gevraagd naar waar men de plank met de setup heeft misgeslagen op de auto van Verstappen om het verschil in bandenmanagement te verklaren, geeft hij aan dat er een grondig onderzoek zal volgen.

"Het gaat uiteraard om redelijk kleine verschillen (in setup, red.), maar ik denk dat er een grondig post mortem onderzoek zal volgen om na te gaat wat de verschillen tussen de auto's waren, aangezien Max niet zo comfortabel in zijn auto zat als Checo. We moeten begrijpen hoe dat kan."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"