Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull wijst nieuwe vervanger aan van Verstappen en Perez na ontslag Vips

Nadat Juri Vips deze week werd ontslagen door Red Bull, vanwege racistische uitspraken, heeft Red Bull een nieuwe reservecoureur die de taken van de Est waarneemt.

Lawson Vips
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Mocht Max Verstappen, Sergio Perez of een van de AlphaTauri-coureurs onverhoopt niet deel kunnen nemen aan een Formule 1 Grand Prix-weekend, dan was het dit jaar Juri Vips die als invaller zou fungeren. Tot op heden, want de F2-coureur werd deze week ontslagen, nadat hij op een livestream racistische dingen had geroepen.

En dus ging Red Bull binnen de eigen gelederen op zoek naar een nieuwe reserve en schakelde het team logischerwijs door naar Liam Lawson, zo vertelt teambaas Christian Horner in gesprek met onder meer RacingNews365.

"Lawson neemt nu de rol over van Vips. Jehan Daruvala doet het momenteel ook heel goed in F2 en we kijken vol interesse naar zijn progressie. Voor Dennis Hauger geldt hetzelfde, want allen komen ze in aanmerking voor een superlicentie", zo vertelt hij over het juniorencoureursgilde van Red Bull.

Veel talenten in de Red Bull-opleiding

Het ontslag van Vips betekent echter niet dat er plots niemand meer aast op een stoeltje in de Formule 1. Integendeel: er rijden nog steeds vier Red Bull-coureurs in F2, en enkele in F3. Horner wordt gevraagd wie er de meeste kans maakt op een stoeltje in F1, maar de Brit wil daar geen duidelijk antwoord op geven.

"We hebben op het moment een handjevol jonge coureurs in de gelederen, die allemaal erg veelbelovend zijn. Natuurlijk hebben we Lawson en Hauger in de Formule 2, maar ook is Daruvala ondanks zijn test bij McLaren nog steeds onze junior-coureur. Daarnaast toont Ayumu Iwasa ook veel potentie."

"Dan hebben we het nog niet eens over onze coureurs in de Formule 3!", vervolgt de Red Bull-teambaas. "Het is mooi om daar Johnny Edgar terug te zien na een periode van ziekte, een nare ziekte, aan het begin van het jaar. Hij krijgt daardoor weer een nieuwe kans. Isack Hadjar doet het daar ook super."

"Aan talent dat er momenteel doorheen komt is er in ieder geval geen gebrek, van de karts tot aan de single seaters. Dat is altijd het beleid geweest van Red Bull: om de jeugd een kans te geven, jeugd te steunen en kansen te geven aan dit soort jonge gasten die zonder die steun geen progressie hadden kunnen boeken in hun carrières."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Groot-Brittannië 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"