Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull wil huzarenstukje herhalen met introductie eigen motor

Red Bull heeft zich voorgenomen om per 2025 met een zelf ontwikkelde motor aan de start te staan. Men hoopt met het aantrekken van de juiste mensen de eerdere successen van het team te herhalen.

Verstappen Honda Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Als Honda aan het eind van huidige Formule 1-seizoen de sport verlaat, neemt Red Bull de motoren over om ze in eigen beheer te onderhouden. Dat doen ze in een nieuw in te richten afdeling op het Red Bull-terrein in Milton Keynes, dat onder de naam Red Bull Powertrains zal opereren.

Diezelfde locatie zal gebruikt worden om met het oog op 2025 voor het eerst in de historie van het team een eigen motor te bouwen, Een ambitieus project, dat geeft Red bull-teambaas Christian Horner in gesprek met Autosport direct toe, maar wel een project met kans van slagen.

Horner hoopt daarbij dat het in grote lijnen zo zal gaan als vijftien jaar geleden, toen Red Bull topontwerper Adrian Newey wegkaapte bij McLaren. Binnen enkele jaren stond er een winnend chassis op de grid: "We zullen nu exact dezelfde filosofie aanhouden als toen met het chassis, namelijk door ervoor te zorgen dat we de juiste en beste mensen aantrekken."

"We nemen natuurlijk een aantal geweldig knappe koppen over van Honda, maar we willen ook echt de juiste mensen op de juiste posities hebben staan op een manier die de integratie van de motor in het chassis ten goede komt."

Om dat laatste voor elkaar te krijgen, stond Red Bull erop dat de motorafdeling en de chassisafdeling op niet meer dan een steenworp afstand van elkaar zouden liggen: "De Formule 1 is een teamsport en een sport die draait om mensen. Dat is één van de belangrijkste redenen om alles op één terrein te hebben."

Red Bull is daar echter niet uniek in. Naast Red Bull is Ferrari het andere team dat de vruchten kan plukken van het feit dat de twee voorzieningen naast elkaar gelegen zijn.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"