Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull zakt finaal door het ijs op Turkse glijbaan

Red Bull kan bepaald niet terugkijken op een goede race op Istanbul Park. Max Verstappen en Alexander Albon kwamen niet verder dan respectievelijke de zesde en zevende plaats. Eigen fouten droegen daar aan bij.

Verstappen Albon Turkije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het uitgangspunt was op voorhand voor Red Bull geweldig. Ze startten als tweede en vierde en hoewel de start ronduit slecht was voor beide coureurs, wisten ze gedurende de race weer in kansrijke positie te geraken. Na zijn eerste pitstop was Max Verstappen snel, evenals Alexander Albon. Een dubbel Red Bull-podium, het kon op een kwart van de race niet worden uitgesloten.

Helaas voor Red Bull gooiden Max Verstappen en Alexander Albon beiden hun ruiten in. De Nederlander deed dat als eerste, toen hij ietwat optimistisch wilde profiteren van een foutje van Sergio Perez. In plaats van er in de snelle rechter knik zo dicht achter te gaan zitten, had hij ook even kunnen liften om uiteindelijk aan het eind van het daaropvolgende rechte stuk toe te slaan.

Nu zat er voor Verstappen niks anders op dan uit te huilen opnieuw te beginnen, in dit geval op een nieuwe set banden, want de intermediates hadden flatspots gekregen. Veel tijd ging verloren en de aansluiting met de kop was weg.

Hij weet zich weer op te werken naar de derde plaats, om na nóg een pitstop teamgenoot Alexander Albon op te jagen. Hij ging echter wederom achterstevoren, even nadat teamgenoot Alexander Albon ook de neus van de RB16 de verkeerde kant op had gezet. Zo ging Lewis Hamilton de Thai voorbij en legde nu zevenvoudig wereldkampioen beslag op het derde plekje op het podium, een positie die hij uiteindelijk zou omturnen in een klinkende overwinning.

Zo rijden de twee Red Bulls met allebei één of meerdere spins op zak ver buiten het podium op enkele seconden van elkaar over de streep. Verstappen haalde Albon alsnog in, maar meer dan de zede plaats zat er niet meer in, dat terwijl hij echt zicht had op de overwinning.

Voor beide rijders was er een kans om te schitteren, ieder binnen hun eigen verwachtingen. Verstappen had kunnen profiteren van de moeizame start van Mercedes en zijn tweede overwinning kunnen pakken, terwijl Albon een gouden kans liet liggen om echt eens een dijk van een race te rijden. Daar was hij immers echt mee bezig en om dan toch weer in de fout te gaan, is heel zuur. Wel bleek achteraf dat de wagen van Verstappen niet goed was afgesteld.

En teambaas Christian Horner, wat vond hij ervan? Hij koos er naar verluidt voor om kort na de race in het eerste vliegtuig te stappen, weg van het circuit. Dat verdient eveneens niet de schoonheidsprijs.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Turkije 2020 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt