Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull ziet wisseling van de wacht in Formule 1: "Zo gaat dat"

De dominantie van Mercedes is definitief doorbroken. Vorig jaar vertoonde het Brits-Duitse pantser al wat haarscheurtjes, maar nu is de renstal definitief niet meer de beste. Althans, daar lijkt het volgens Red Bull-teambaas Christian Horner, die Mercedes zeker nog niet afschrijft, een beetje op.

Hamilton Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Ferrari en Red Bull. Dat zijn na twee Grands Prix in 2022 de racewinnende teams. En achtvoudig kampioen Mercedes? Dat rijdt door aanzienlijke autoproblemen op grote achterstand van de andere twee topteams, maar lijkt wel het derde team te zijn.

Red Bull-teambaas Christian Horner zal er niet wakker van liggen, want zijn coureurs zijn momenteel verwikkeld in een heerlijke strijd met Ferrari. Vooral Max Verstappen en Charles Leclerc maakten er een prachtige show van tijdens de races in Bahrein en Saoedi-Arabië.

"De overwinning in Djedda was geweldig, nadat we in Bahrein met twee auto's naast het podium grepen door een dubbele uitvalbeurt", is Horner enthousiast bij Sky Sports. "Max en Charles zijn twee fantastische coureurs die al heel lang tegen elkaar racen, sinds ze een jaar of elf zijn. Ze hebben beide een competitieve auto en het racen is fenomenaal, met respect voor elkaar."

Mercedes haakt (even) af

Gevraagd of we een wisseling van de wacht zien dit jaar, geeft Horner aan dat het er nou eenmaal bij hoort dat de successen van een team op een bepaald moment stoppen. "In elke sport blijft alles veranderen. In voetbal gebeurt dat en in welke sport dan ook. Ferrari was de laatste jaren stil, maar nu hebben ze een hele competitieve auto."

Wat een feit is, is dat Red Bull er in tegenstelling tot Mercedes weer bijstaat, terwijl zij net als de grote rivaal vorig jaar heel druk waren met de titelstrijd. "Mijn team, alle mannen en vrouwen in de Red Bull-fabriek, zij hebben het ook geweldig gedaan om een fantastische, competitieve auto te bouwen na zo'n zwaar seizoen. De tijd die we hebben gehad voor de ontwikkeling was minder. Het is dan ook heel mooi om ons nu al zo competitief te zien."

Toch vlakt hij Mercedes niet helemaal uit. Zodra zij hun problemen oplossen, zullen ze er staan. "Het is geweldig dat er nu een ander team vooraan meedoet. Als Mercedes de problemen oplost doen ze ook mee, dus dan heb je elk raceweekend zes coureurs die meestrijden om de titel. Dat is echt fantastisch."

Mercedes in de war door Red Bull?

Qua motor lijkt Mercedes dit jaar een achterstand op te hebben gelopen ten opzichte van de concurrentie. Heeft Red Bull daar, door zo'n vijftig man weg te kapen bij de concurrent, een rol in gehad? Dat durft Horner niet hardop te zeggen. Zijn renstal wilde gewoon het beste personeel in huis halen.

"Ik heb geen idee of dat een effect heeft gehad. Wij willen de beste mensen binnenhalen en daarvoor hebben we mensen bij Mercedes en de andere fabrikanten buiten de Formule 1 weggehaald. Waar we hier bij Red Bull op gefocust zijn, is technische excellentie, zowel qua chassis en motor. Onze faciliteiten helpen daarbij en het is mooi om het zo samen te zien komen."

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Analyse Vrees Verstappen komt uit: wat betekent het vertrek van Marshall voor Red Bull?