Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

‘Remknijper’ Fenati blij met tweede kans

Moto2-coureur Romano Fenati kreeg vorig jaar de hoon van de hele wereld over zich heen toen hij op volle snelheid en uit pure frustratie in de rem van de tegenstander kneep. De schorsing die hem dat opleverde is inmiddels teruggedraaid, waarvoor de kamikazecoureur zeer erkentelijk is.

Het was vorig seizoen in de negatieve zin van het woord één van dé momenten van het jaar. Romano Fenati ging ‘viral’ nadat hij tijdens de Moto2-race op het circuit van Misano in de rem van concurrent Stefano Manzi kneep. De 23-jarige Italiaan kreeg een storm van een kritiek over zich heen, werd geschorst voor het leven en zou voor zijn opa gaan werken. De schorsing werd echter teruggedraaid en het Moto3-team van Snipers meldde zich om het veelbesproken talent alsnog een kans te bieden. Die kans greep Fenati met beide handen aan.

"Het zijn moeilijke maanden geweest de afgelopen periode", begint Fenati zijn verhaal tegenover de Corriere dello Sport . "Mensen schreven van alles over me op social media, dingen die ik hier niet kan herhalen. Dat deed veel pijn en daarom heb ik mezelf een tijd lang thuis opgesloten. Ik wilde me even niet meer laten zien. Er waren slechts enkele coureurs die me nog wilde spreken, Joan Mir bijvoorbeeld. Dat vond ik wel mooi van hem, ik heb veel respect voor hem." Inmiddels heeft Fenati de eerste meters afgelegd op zijn Moto3-machine en durft hij weer vooruit te kijken: "In de toekomst zal ik beter moeten blijven nadenken, ook tijdens de races. Als ik dat doe, zal ik niet meer dezelfde fouten maken als in het verleden. Ik heb een tweede kans gekregen en die ga ik met beide handen beetpakken. Mijn droom is nog steeds om ooit in de MotoGP-klasse terecht te komen." Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"