Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Renault: "Komst Ricciardo legde onze zwakheden bloot"

Het Formule 1-team van Renault heeft een boel facetten in huis om zich met de top teams te kunnen meten, maar het wil er vooralsnog niet uitkomen. Daniel Ricciardo's overstap van Red Bull naar Renault heeft extra druk gezet op de Franse renstal, zo ziet Cyril Abiteboul.

Ricciardo lach
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Dat de komst van Daniel Ricciardo bij het Formule 1-team van Renault voor veel positieve veranderingen zorgde, nam niet weg dat het ook een negatief effect met zich meebracht. Teambaas Cyril Abiteboul legt in gesprek met Autosport dat het team door Daniel Ricciardo kwetsbaarder was.

"In 2019 was het team als het ware naakt, want we konden ons nergens meer achter verschuilen. Met twee goede coureurs en een betere motor konden we geen smoesjes verzinnen als we niet presteerden. Daardoor konden we ook zien waar we stonden met het team en wat we dienden te verbeteren."

Abiteboul vindt het echter niet per se een slecht iets dat Renault in 2019 ondanks zijn nieuwe samenstelling van coureurs achteruit is gegaan. "Om eerlijk te zijn denk ik dat het goed is geweest dat we zo zijn blootgesteld. Ik denk dat we zonder de problemen die we doormaken ook geen progressie kunnen boeken. Het is daarom ook niet terecht om het jaar af als verloren te beschouwen", besluit Abiteboul.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen