Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Rencken legt deel van 2023-rijderspuzzel met hoofdrol voor Ricciardo

De Formule 1-grid voor 2023 is in grote lijnen bekend, maar achter de schermen lijkt er nog behoorlijk te worden geschoven. Dieter Rencken legde zijn oor te luister in de paddock in Mexico en is weer heel wat te weten gekomen.

XPB 1179801 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is de zaterdag in Mexico als RacingNews365 Formule 1-journalist Dieter Rencken wordt aangesproken met een nieuwtje. Hij vertelt erover in zijn dagboek, te beginnen een dag eerder.

"Op de vrijdag van de door Red Bull belegde persconferentie over de budgetcap loop ik na die persconferentie wat rond door de paddock als me twee nieuwtjes ter oren komen, die wel of niet waar kunnen zijn: American Express stapt in de Formule 1 als commerciële partner in 2023 én Daniel Ricciardo heeft een deal getekend met Mercedes als derde coureur, maar mét opties om te kunnen racen."

"De Australiër ontkent dat later, maar het kan ook gewoon zo zijn dat hij zich daar wat terughoudend over opstelt, wat nu eenmaal een goed gebruik is in de Formule 1."

"Terwijl ik een dag later, het is dan zaterdag, het circuit betreedt, word ik gewenkt door een betrouwbare bron. Deze bron vertelt me dat Aston Martin Stoffel Vandoorne - nu als reservecoureur verbonden aan Mercedes & McLaren - voor 2023 heeft vastgelegd als ontwikkelings- en reservecoureur naast Formule 2-kampioen Felipe Drugovich. Ik doe navraag bij het team en waar het op neer komt, is dat ik snel een officiële aankondiging verwacht."

"Opeens vallen alle geruchten rond Daniel Ricciardo op zijn plek. Met Stoffel die richting Aston Martin vertrekt, heeft het team met de driepuntige ster dringend een testcoureur nodig. Wie kan je dat beter inlijven dan een bewezen racewinnaar met bovendien kennis van de Mercedes-motoren?"

De twee Dieter-dagboeken van de GP van Mexico lees hier (deel 1) en hier (deel 2) terug.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

15 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"