Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
René Lammers

Rene Lammers grijpt nipt naast wereldtitel karting

Het is Rene Lammers nèt niet gelukt om naast de EK-titel ook de WK-titel binnen te slepen in de OK-klasse. De jonge Nederlander werd tweede van de wereld, nadat hij eerder al de EK-titel op zijn naam wist te schrijven.

Rene Lammers
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © KSP Reportages

Rene Lammers, zoon van Jan Lammers, heeft het racetalent van zijn vader geërfd. De 15-jarige karter werd eerder al gekroond tot Europees kartkampioen, en wilde nu graag ook de wereldtitel veroveren in de OK-klasse. De wedstrijd vond plaats op het Autodromo di Franciacorta, een kartcircuit in Italië. Helaas lukte het hem nèt niet om ook dit kampioenschap te winnen en op zijn naam te schrijven.

Als je zou moeten kiezen, dan is het Europese kartkampioenschap toch het evenement dat je liever wilt winnen. Het EK staat in de kartwereld namelijk hoger aangeschreven dan het WK, aangezien het wereldkampioenschap in één weekend gehouden wordt en het Europees kampioenschap verdeeld is over meerdere weekenden. In het laatstgenoemde kampioenschap moet je dus constanter presteren om een gooi te kunnen doen naar de titel.

Lammers zegt te balen van het missen van de wereldtitel. "Vicewereldkampioen. Het was een lang, positief weekend, met over het algemeen een goed tempo en mooie resultaten." De jonge karter had echter als doelstelling om die titel te pakken: "Zoals altijd het geval is, waardoor ik niet kan verbergen dat het bitterzoet is om de titel net te missen."

De jonge coureur liep de titel op 0,184 mis. De Rus Kirill Kutsov werd wereldkampioen, nadat Lammers bij de start terugviel naar P9. Na een rode vlag vanwege een zware crash van een concurrent, rukte de Nederlander snel op naar P2, maar daar bleef het dus bij. "Jammer genoeg ging de finale niet zoals wij dat wilden, maar we kunnen trots zijn op de comeback die we gemaakt hebben."

Bekijk de Instagram-post van Rene hieronder.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Updates Dit is wat Red Bull veranderd heeft aan de RB20 van Verstappen