Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

rFactor 2 komt met uitgebreid statement na Verstappen-debacle 24u Le Mans

Max Verstappen was furieus nadat Team Redline na connectieproblemen de verloren ronden niet terugkreeg in de virtuele 24 uur van Le Mans. Het team trok zich terug en Verstappen noemde het evenement door aanhoudende problemen een 'clownshow'. De organisatie reageert.

Direct na het evenement gaf de organisatie achter de 24 uur van Le Mans al aan de zaak te onderzoeken en men gaf aan dat men betreurde hoe de zaken voor sommige deelnemers was verlopen. Nu, enkele weken later volgde een uitgebreider statement, waarin men dieper inging op de door Max Verstappen zo verfoeide connectieproblemen.

"We willen opnieuw onze excuses aanbieden aan de fans en deelnemers die om logische redenen gefrustreerd zijn geraakt door deze incidenten. Dit soort incidenten zijn frustrerend voor iedereen die bij een evenement van dit formaat betrokken is en we zijn vastbesloten om de editie van 2023 als uitgangspunt te gebruiken om onze kennis en ervaring verder uit de breiden. Zo kunnen we werken een robuuste oplossing voor iedereen die online rFactor 2 wil spelen."

"Wij zijn ons ervan bewust dat de IP-adressen van de servers per ongeluk openbaar zijn gemaakt, en wij hebben tijdens het evenement ongewone hoeveelheden verkeer waargenomen, evenals enkele verontrustende gebeurtenissen gedurende deze periode. Wij zijn ons niet bewust van een kwaadaardige aanval, maar zullen nieuwe procedures invoeren om ervoor te zorgen dat onze servers in de toekomst goed worden beschermd."

"Het gebruik van directe IP-adressen voor toegang tot multiplayersessies is duidelijk geen ideale oplossing, en wij nemen de volledige verantwoordelijkheid voor onbedoelde verspreiding onder niet-deelnemers - wij werken actief aan nieuwe processen om alleen gerechtigde gebruikers toe te laten en soortgelijke problemen in de toekomst te voorkomen."

"Bovendien waren de vier gevallen van spontane meervoudige verbrekingen (waaronder die van Team Redline, red.) die zich tijdens de wedstrijd voordeden hoogst ongebruikelijk en zijn ze slechts één keer eerder in competitieverband voorgekomen. Hoewel we de afgelopen jaren aanzienlijke verbeteringen en bugfixes hebben aangebracht in de multiplayeromgeving van het spel, hebben we duidelijk nog steeds problemen met verouderde low-level netwerkcode. Dit is natuurlijk een onaanvaardbare situatie voor elke multiplayeromgeving, en we zijn vastbesloten om deze code de komende maanden te herschrijven om een betere ervaring voor alle spelers te garanderen."

De aandacht voor de 24 uur van Le Mans Virtual is zowel lonend als uitdagend geweest voor rFactor 2 en Studio 397. Als het meest zichtbare sim race-evenement worden eventuele problemen in de spotlights geplaatst door de ongelooflijke deelnemers uit de hele wereld. We streven ernaar de meest realistische racesimulatie-ervaring te zijn en zullen onvermoeibaar doorgaan om ervoor te zorgen dat we samen met de organisatoren van Le Mans lering trekken om spectaculaire virtuele race-evenementen te produceren in de toekomst."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Zet je wekker! Hoe laat begint de Grand Prix van Australië?