Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo denkt niet aan het Red Bull-stoeltje naast Verstappen

Als het contract van Sergio Perez niet verlengd wordt, dan is Daniel Ricciardo een van de gegadigden om het stoeltje naast Max Verstappen over te nemen. Maar zelf zegt de Australiër helemaal niet bezig te zijn met een terugkeer bij Red Bull.

Ricciardo Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De wereld voor Daniel Ricciardo ziet er heel anders uit dan twaalf maanden geleden bij de GP van Australië. Toen was hij reserverijder en bracht hij veel tijd door met zijn familie. In de maanden erna keerde hij bij AlphaTauri terug op de Formule 1-grid, brak hij zijn pols en reed hij in de punten in Mexico. Het leverde de immer goedlachse Australiër een vaste plek op bij Red Bulls zusterteam en afgelopen winter werd veel geschreven over dat dit een opstap zou moeten zijn tot een terugkeer bij Red Bull.

In de eerste twee races van het seizoen presteerde Ricciardo echter niet goed en moest hij zeker in de kwalificatie teamgenoot Yuki Tsunoda voor zich dulden. Terug in Australië wordt Ricciardo gevraagd naar de verhalen over een mogelijke overstap naar Red Bull. "Ik geloof niet in die verhalen. Ik weet wat mijn positie in het team is en ik weet wat er kan gebeuren als ik het echt goed doe, maar dat is het dan ook", zegt Ricciardo.

"Als je bij een team zit, weet je dat als je een heel sterk seizoen draait het misschien kan leiden tot iets anders of dat je je positie kunt verbeteren. Het is denk ik altijd ons doel om het zo goed mogelijk te doen. Wat er ook gaat gebeuren, het zal gebeuren. Mijn doel is om het zo goed mogelijk te doen met deze auto", doelt Ricciardo op de RB.

"Nu ik weer in de Formule 1 rijdt, kijk ik niet te ver vooruit. Denk ik dus aan het Red Bull-zitje waarover jullie spreken? Nee. Ik weet dat als ik gewoon goede resultaten neerzet, dat het zich misschien kan aandienen. Maar het is niet iets waarover ik nadenk. Zoals gezegd, twaalf maanden geleden was ik helemaal niet in deze positie en wist ik ook niet of die nog zou komen. Ik bekijk het gewoon weekend voor weekend."

Ricciardo zegt dat hij ervaren genoeg is om met de situatie om te gaan. "Hoe meer je verstrikt raakt in dit soort zaken, hoe meer het er voor zorgt dat je je focus verliest over waar het echt om draait: zo snel mogelijk racen. Ik weet dat we veel meer dingen doen in een raceweekend, maar uiteindelijk zijn we hier om de wagen op de limiet te besturen en een optimaal resultaat te halen."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"