Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Ricciardo geeft inkijkje in toekomst: "Zoveel jaar heb ik niet meer in me"

De 32 jarige Formule 1-coureur Daniel Ricciardo geeft inzicht in hoe lang zijn Formule 1-carrière wat hem betreft nog zal duren.

Ricciardo Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RacingNews365

McLaren-coureur Daniel Ricciardo doet een boekje open over zijn toekomst als coureur in de Formule 1. Eerder maakte Ricciardo een merkwaardige opmerking in een promotie video van de F1 voor de Grand Prix van Las Vegas van volgend jaar: "Ik was van plan om te stoppen, maar nu niet meer!"

Later vertelt hij dat het een grap was en geen vooruitzicht is dat hij daadwerkelijk overwoog: "Heel zwart/wit, het was een grap. Dat is mijn humor", vertelt Ricciardo aan ESPN. Vervolgens wijst hij naar zijn business manager: "Blake die daar zit, ik ontsla hem eens per week. Ik hou ervan om men voor de gek te houden."

Doet Ricciardo een 'Alonsootje'?

De goedlachse coureur erkent dat hij in de tweede helft van zijn Formule 1 carrière zit. "Ik overweeg het niet (om te stoppen, red.), maar weet ook dat ik nu tien à elf jaar in de Formule 1 zit. Of ik nog tien jaar meer ga doen? Tenzij ik iedere race begin te winnen, heb ik geen tien jaar meer in me."

Ricciardo vervolgt: "Ik kan je nu niet vertellen of het drie jaar, vijf jaar of wat dan ook is, maar ik ben me ervan bewust dat ik mezelf dit niet zie doen op mijn 40e. Ik ben nog steeds gepassioneerd door de sport en ik wil er nog steeds goed in zijn. Zo simpel is het."

Hoelang de Formule 1-fans nog mogen genieten van Ricciardo, zowel op de baan als buiten de baan, is dus onduidelijk. Ondanks dat hij niet de meest concurrerende auto heeft en de resultaten nog niet je-van-het zijn, heeft de Australische coureur er nog steeds een hoop plezier in.

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

1 reactie

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023