Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo geeft inkijkje in toekomst: "Zoveel jaar heb ik niet meer in me"

De 32 jarige Formule 1-coureur Daniel Ricciardo geeft inzicht in hoe lang zijn Formule 1-carrière wat hem betreft nog zal duren.

McLaren-coureur Daniel Ricciardo doet een boekje open over zijn toekomst als coureur in de Formule 1. Eerder maakte Ricciardo een merkwaardige opmerking in een promotie video van de F1 voor de Grand Prix van Las Vegas van volgend jaar: "Ik was van plan om te stoppen, maar nu niet meer!" Later vertelt hij dat het een grap was en geen vooruitzicht is dat hij daadwerkelijk overwoog: "Heel zwart/wit, het was een grap. Dat is mijn humor", vertelt Ricciardo aan ESPN . Vervolgens wijst hij naar zijn business manager: "Blake die daar zit, ik ontsla hem eens per week. Ik hou ervan om men voor de gek te houden."

Doet Ricciardo een 'Alonsootje'?

De goedlachse coureur erkent dat hij in de tweede helft van zijn Formule 1 carrière zit. "Ik overweeg het niet (om te stoppen, red.), maar weet ook dat ik nu tien à elf jaar in de Formule 1 zit. Of ik nog tien jaar meer ga doen? Tenzij ik iedere race begin te winnen, heb ik geen tien jaar meer in me." Ricciardo vervolgt: "Ik kan je nu niet vertellen of het drie jaar, vijf jaar of wat dan ook is, maar ik ben me ervan bewust dat ik mezelf dit niet zie doen op mijn 40e. Ik ben nog steeds gepassioneerd door de sport en ik wil er nog steeds goed in zijn. Zo simpel is het." Hoelang de Formule 1-fans nog mogen genieten van Ricciardo, zowel op de baan als buiten de baan, is dus onduidelijk. Ondanks dat hij niet de meest concurrerende auto heeft en de resultaten nog niet je-van-het zijn, heeft de Australische coureur er nog steeds een hoop plezier in.

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust