Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo geeft titeldroom niet op: "Ik ben en blijf hongerig"

Daniel Ricciardo weet dat hij in 2020 normaal gezien geen kanshebber is voor de wereldtitel, maar de Renault-coureur geeft zijn ultieme droom niet op. Sterker nog, het motiveert hem om nog harder te werken dan voorheen.

Daniel Ricciardo debuteerde in 2011 in de Formule 1, maar heeft naar eigen zeggen zijn plafond nog niet bereikt. De Australiër zegt nog altijd verder te kunnen groeien en te leren van iedere dag in de auto.

"Het klinkt misschien wat old school, maar als we iedere dag in de auto zouden rijden, dan zouden we veel eerder bij de top van ons kunnen terecht komen. Ik vind niet dat we nu genoeg rijden om perfect te zijn als coureurs", laat Ricciardo optekenen voor de microfoon van RacingNews365.

Met zijn 30 jaar is Ricciardo van een andere generatie dan coureurs als Max Verstappen en Lando Norris, die ook wel te boek staan als de 'simrace-generatie'. "De jonge generatie wordt steeds beter, mede door het gebruik van simulatoren. Het is de kunst om ze voor te blijven, maar ik ben hongerig om te winnen. Ik heb nog geen wereldtitel achter mijn naam staan en dat is een drive voor me."

Een magische aanpak heeft Ricciardo niet om zijn doel te bereiken: "Proberen om nog harder te werken. Ik ben nog meer betrokken bij het team en heb het afgelopen jaar een goede verstandhouding opgebouwd met iedereen. Daarnaast ben ik nog vaker op de fabriek te vinden."

Met medewerking van Aaron Deckers.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?