Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniel Ricciardo

Ricciardo geeft titeldroom niet op: "Ik ben en blijf hongerig"

Daniel Ricciardo weet dat hij in 2020 normaal gezien geen kanshebber is voor de wereldtitel, maar de Renault-coureur geeft zijn ultieme droom niet op. Sterker nog, het motiveert hem om nog harder te werken dan voorheen.

Daniel Ricciardo debuteerde in 2011 in de Formule 1, maar heeft naar eigen zeggen zijn plafond nog niet bereikt. De Australiër zegt nog altijd verder te kunnen groeien en te leren van iedere dag in de auto.

"Het klinkt misschien wat old school, maar als we iedere dag in de auto zouden rijden, dan zouden we veel eerder bij de top van ons kunnen terecht komen. Ik vind niet dat we nu genoeg rijden om perfect te zijn als coureurs", laat Ricciardo optekenen voor de microfoon van RacingNews365.

Met zijn 30 jaar is Ricciardo van een andere generatie dan coureurs als Max Verstappen en Lando Norris, die ook wel te boek staan als de 'simrace-generatie'. "De jonge generatie wordt steeds beter, mede door het gebruik van simulatoren. Het is de kunst om ze voor te blijven, maar ik ben hongerig om te winnen. Ik heb nog geen wereldtitel achter mijn naam staan en dat is een drive voor me."

Een magische aanpak heeft Ricciardo niet om zijn doel te bereiken: "Proberen om nog harder te werken. Ik ben nog meer betrokken bij het team en heb het afgelopen jaar een goede verstandhouding opgebouwd met iedereen. Daarnaast ben ik nog vaker op de fabriek te vinden."

Met medewerking van Aaron Deckers.

8 reacties