Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo geeft update over F1-toekomst: "Dat zou ik heel graag willen"

Daniel Ricciardo is één van de vele Formule 1-coureurs die nog een contract voor 2025 moet zien te bemachtigen. De Australiër wil in ieder geval dolgraag bij Visa Cash App RB (RB) blijven.

Ricciardo Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het was tot aan de Grand Prix van Canada nog niet het seizoen van Daniel Ricciardo. Waar teamgenoot Yuki Tsunoda de puntenfinishes aaneenrijgt, was alleen de sprintrace in Miami een uitschieter voor Ricciardo. De Australiër eindigde daar op de vierde plaats en zou in Canada uiteindelijk een nieuwe opsteker kennen. Ricciardo kwalificeerde zich als vijfde en greep ondanks een valse start punten.

Dat was ook hard nodig, want de 34-jarige coureur moet nog een contract voor 2025 zien te bemachtigen. Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje geeft Ricciardo toe dat hij graag bij RB wil blijven.

"Canada heeft zeker geholpen, want ik moest een resultaat behalen", vertelt Ricciardo tegenover onder meer RacingNews365. "Ik wil zeker blijven. Nu ik terug ben in de Red Bull-familie, zie ik mezelf nergens anders heen gaan. Ik zou het dus geweldig vinden om te blijven en door te gaan. Ik heb voor de GP van Canada overigens ook al gezegd dat ik niet alleen een jaartje langer wil blijven."

Ricciardo gelooft namelijk dat hij op de lange termijn nog goed kan presteren in de Formule 1. "Ik geloof dat ik hier thuis hoor en dat ik prestaties als die in Canada kan neerzetten. Het is aan mij om het ook te laten zien. In dat geval zou ik heel graag willen blijven."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zullen orde op zaken stellen in Spanje

Is Red Bull In Spanje als vanouds weer de gedoodverfde favoriet of zijn de problemen substantiëler van aard? Heeft Mercedes definitief de aansluiting gevonden? Het zijn vragen waarover de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zich buigen in onze kakelverse nieuwe Formule 1-podcast. Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'