Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo hint op F1-afscheid

Daniel Ricciardo heeft na de Grand Prix van Singapore een duidelijke hint over zijn toekomst gedeeld. De Formule 1-carrière van de Australiër zit er waarschijnlijk op.

Ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De geruchten rond Daniel Ricciardo namen de afgelopen dagen toe. De Australiër zou in Singapore zijn laatste race rijden voor Visa Cash App RB (RB) en vervangen worden door Liam Lawson. Ricciardo lijkt na de race te bevestigen dat zijn Formule 1-carrière erop zit.

"Ik ben zeker uitgeput na deze race", vertelt Ricciardo tegenover Viaplay wanneer hem gevraagd wordt of het klaar is. "Ik wil niet zeggen dat het verdrietig nieuws is en ik kijk positief terug op dat ik de sport heb bereikt en er zo lang in heb mogen acteren. Ik heb ongeveer 250 races gereden, ofzo. Als het zo is, wil ik niet het verdrietige spelletje spelen."

Ricciardo stelt dat de kans klein is dat we hem in Austin gaan zien. "Er is een kans dat je me niet ziet. We gaan het zien. Texas is mijn thuis en tegelijkertijd ver weg van huis. Je weet het nooit, maar we weten dat er een officiële beslissing genomen gaat worden. Ik verwacht het snel. Ik kwam terug na de McLaren-periode om de top en Red Bull weer te bereiken en voor overwinningen te strijden. Dat is helaas niet gelukt, maar ik heb mijn best gedaan en we willen allemaal de beste zijn. Het is geen gemakkelijke taak."

Ricciardo kijkt trots terug. "Onvermijdelijk volgt de dag dat de Formule 1 klaar is. Er overheerst wat verdriet door de herinneringen, maar ook opluchting. Het is veeleisend en de omgeving is niet altijd makkelijk. Er zitten twee kanten aan, maar ik ben trots. Dat is het belangrijkste."

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na eenzame race Verstappen en dominante zege Norris