Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Woedeuitbarsting Tsunoda leidt tot gesprek met Ricciardo: "Belangrijk voor Yuki"

Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda hebben met elkaar gesproken na het incident in Bahrein. Een teamorder zorgde voor veel frustraties, maar volgens Ricciardo is alles weer koek en ei tussen de twee.

Ricciardo Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Bij Visa Cash App RB (RB) rommelde het na de Grand Prix van Bahrein. In de slotfase kreeg Yuki Tsunoda de order opgelegd om Daniel Ricciardo te laten passeren in het gevecht met Kevin Magnussen. Het zorgde voor frustraties en harde woorden over en weer en Tsunoda probeerde Ricciardo zelfs nog uit te remmen in de cooldown lap. Ricciardo stelt voorafgaand aan de Grand Prix van Saoedi-Arabië dat de twee het hebben uitgepraat.

"Uiteraard weet ik dat alles uitgezonden wordt en dat het opgepikt wordt", vertelt Ricciardo tegenover onder meer RacingNews365. "Dus ik zei een paar dingen, maar ik probeerde ook wat bij me te houden voor de briefing na de race. Aan het einde van de race kunnen er namelijk frustraties ontstaan en meestal ben je ook een beetje uitgeput. Daarom kan je altijd dingen doen die niet bij je karakter passen, dus daar probeer ik ook rekening mee te houden."

"Het was iets voor ons na afloop, want er was al genoeg in het openbaar verschenen. Het was belangrijk dat we met elkaar spraken en na de technische briefing hadden we nog een persoonlijk gesprek met elkaar. Daarin hebben we de lucht geklaard. Het was vanuit mij belangrijk voor Yuki, maar ook dat het voor het team duidelijk was dat we zonder problemen verder kunnen gaan. Het ging om de eerste race."

Red Bull-stoeltje

De Australiër denkt dat het vertrouwen is hersteld. "Als je dit laat gaan, kunnen er vragen of twijfels blijven bestaan. In racesituaties gebeuren deze dingen. Het is niet de eerste keer dat we vertraging oplopen na een teamorder en we hebben nieuwe mensen aan boord. Het was ook iets dat in de eerste race gebeurt, daar wilde ik ook rekening mee houden. We zijn niet perfect."

En speelt het Red Bull-stoeltje nog mee? Ricciardo en Tsunoda azen allebei op het zitje van Perez voor 2025. "Ik weet het niet. Persoonlijk doe ik dit al heel lang en is er elk jaar druk. Ik heb uiteraard bij een topteam gezeten en ben ook een contract kwijtgeraakt, waardoor ik vanaf de zijlijn moest toekijken. Ik heb alles dus al meegemaakt. Uiteindelijk moet je zaken ook simpel maken. Ik praat nu tegen de media, maar ik ben hier om zo snel mogelijk een raceauto te besturen. We kunnen iets te ingewikkeld maken en altijd maar denken aan teams die je mogelijk bekijken en contracten die je mogelijk kan bemachtigen."

"Er spelen zoveel dingen mee, maar het gaat erom dat je het rechterpedaal harder indrukt dan de linker. Soms moet je het terugbrengen tot zoiets simpels. Dat is echt waarom we hier zijn", sluit Ricciardo af.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract