Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo kon zich in isolatie alsnog voorbereiden op GP van Bahrein

Doordat Daniel Ricciardo het coronavirus opliep tijdens de testdagen in Bahrein, kon hij hier niet in actie komen. Toch heeft de McLaren-coureur allesbehalve stilgezeten op zijn kamer en gaat hij gemotiveerd het nieuwe seizoen in.

Daniel Ricciardo moest alle testdagen in Bahrein missen nadat hij positief werd getest op het coronavirus. Het was nog even de vraag of hij wel in actie kon komen tijdens de seizoensopener in Bahrein, maar na meerdere negatieve tests mag hij de paddock weer betreden. "Ik ben blij om terug te zijn, ik voel me beter en ik ben klaar voor de GP van Bahrein." Kilometers maken op het asfalt lukte voor Ricciardo natuurlijk niet, maar op afstand kon de McLaren-coureur zich alsnog voorbereiden op het komende seizoen. "Ondanks dat ik mij niet lekker voelde, heb ik goed contact onderhouden met het team. Ook heb ik veel gechat met Lando (Norris) over de auto." "Ik kon mij dus goed voorbereiden op het raceweekend, voor zover dat kon. Ik wil alles uit de vrije trainingen gaan halen om zo de auto beter te begrijpen en klaar te zijn voor de kwalificatie en de race. Ik ben zeer hongerig om weer te gaan racen!"

McLaren klaar voor de nieuwe uitdaging

Teambaas Andreas Seidl is blij dat Ricciardo in actie kan komen tijdens de seizoensopener. "De voorbereidingen van Daniels seizoen waren wat verstoord, maar hij had nog wel wat goede rondes tijdens de testdagen in Bahrein. Hij is weer helemaal hersteld en we kijken er naar uit om hem weer in de auto te hebben dit weekend." "Het team en onze collega's bij Mercedes HPP (High Performance Powertrains, red.) hebben keihard gewerkt om een bolide te bouwen conform de nieuwe reglementen. Het is een goed platform om het seizoen mee te starten en we gaan door met het beter en beter begrijpen van de bolide."

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer