Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo lucht hart met Webber en Piastri: "Ik wens hem oprecht het beste"

Daniel Ricciardo heeft de hele 'McLaren-soap' uitgepraat met zijn vervanger Oscar Piastri en Piastri's manager Mark Webber.

Daniel Ricciardo moet volgend seizoen plaatsmaken voor Oscar Piastri bij McLaren. Zo simpel als dat het in die zin beschreven is, zo moeilijk verliep het hele proces, maar feit is dat Ricciardo zijn plek bij McLaren kwijt is. Iemand die naast Piastri en Ricciardo een hoofdrol speelde in deze soap is voormalig F1-coureur en manager van Piastri Mark Webber, die tevens ook Australiër is. Nadat officieel bekend werd gemaakt dat Piastri Ricciardo zal gaan vervangen, had Webber behoefte aan een praatje met Ricciardo om zijn hart te luchten en zijn excuses aan te bieden. "We hadden elkaar nog niet gezien (sinds dat het allemaal gebeurde, red.)", vertelt Ricciardo aan de media, waaronder RacingNews365. "Hij wilde eigenlijk - niet dat dat nodig was - gewoon in zekere zin zijn excuses aanbieden en zien hoe het met me gaat." "En natuurlijk, ik weet hoe deze sport werkt. Het is niets persoonlijks voor mij. Hij wilde zeker weten dat ik dat wist en begreep. Hij voelt zich echt slecht over hoe het gegaan is. Het was fijn om met hem gesproken te hebben."

"Er zijn geen haatgevoelens vanuit mijn kant"

Ricciardo laat ook weten gepraat te hebben met de man in kwestie: Piastri. Niet om hem met de grond gelijk te maken, integendeel zelfs, hij wilde zijn vervanger laten weten dat er vanuit zijn kant geen haatgevoelens zijn en de positie van Piastri volledig begrijpt. "Ik heb ook met Oscar gesproken om duidelijk te maken dat er geen haatgevoelens zijn vanuit mijn kant. Ik snap hoe het gaat (in de Formule 1, red.). Hij probeert het te maken en in de Formule 1 te komen. En dit moet ook een erg groot moment voor hem zijn. Ik wil daar geen slecht moment voor hem maken. Het is niets persoonlijks." "Als er geen communicatie tussen ons is, dan weet je niet wat iemand voelt of denkt", gaat Ricciardo verder. "Hij is natuurlijk een stuk jonger dan ik, dus misschien is hij nerveus om contact op te nemen met mij. Ik wilde gewoon duidelijk maken aan hem dat ik het begrijp en dat er geen haatgevoelens zijn." "Ik denk dat het hem beter deed voelen. Het laatste wat je wil is dat er spanning is tussen de paar Australiërs die ooit in de Formule 1 hebben gezeten", grinnikt Ricciardo. "Dus ik ben blij dat we dat gesprek hadden." "Ik wens hem oprecht het beste. Ik wil dat hij het goed doet in de Formule 1."

Viaplay
x
Exclusief Newey vindt feedback Verstappen cruciaal: "Daar heb ik geluk mee gehad"