Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Ricciardo niet bang na opmerkingen McLaren-baas: "Ik heb een dikke huid"

Daniel Ricciardo staat onder druk bij McLaren, maar de Australiër zegt een dikke huid te hebben en niet bij de pakken neer te zullen gaan zitten.

Ricciardo Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Na zeven Formule 1-Grands Prix in 2022 is de teller bij Daniel Ricciardo voorlopig blijven steken op 11 WK-punten. Daarmee bezet hij de elfde plaats in het kampioenschap, terwijl teamgenoot Lando Norris meer dan het vierdubbele aantal punten en een zevende plek in handen heeft.

McLaren-CEO Zak Brown liet enkele weken merken dat hij meer verwachtte van Ricciardo, waardoor er voor het eerst echt openlijk kritiek kwam vanuit het team aan het adres van de Australiër.

In gesprek met onder meer RacingNews365 wordt Ricciardo geconfronteerd met de woorden van zijn baas. Hij snapt waar het vandaan komt, maar benadrukt tegelijkertijd dat hij deze niet beschouwt als kritiek op zijn persoon.

"Zak heeft geen ongelijk. Het is waar. Het is iets dat ik... nou... laat ik eerst benadrukken dat ik die opmerkingen niet persoonlijk neem. Mijn huid is prachtig, gebruind en ook dik", knipoogt hij.

"Niemand zal strenger zijn voor mij dan ikzelf. Ik weet ook wel dat ik niet op de tiende of twaalfde plaats rond wil rijden. Ik geloof er nog steeds in dat ik vooraan het veld kan rijden en dat ik daar ook thuishoor."

"Het is van tijd tot tijd dan ook uitdagend om mezelf weer op te laden en het maximale uit de auto te halen. Samen werken we er hard aan. Het team wil het, ik wil het en we proberen ons er gewoon doorheen te slaan."

Wat is nou het probleem?

Het is een vraag die hem vervolgens wordt voorgelegd. Waar gaat het dan mis? De conclusie van Ricciardo is simpel. "Ik kan nog veel meer uit de auto halen. Soms snap ik waarom, maar soms is het minder duidelijk."

"Een paar keer hebben we ook wel wat dingen gehad die niet mee zaten, zoals bijvoorbeeld onderbroken sessies. Het is dus een combinatie van factoren, maar ook als we dat buiten beschouwing laten, is het voor mij lastig om 100% een te worden met de auto en er hele goede rondetijden uit te persen."

Ricciardo benadrukt dat het een proces is en dat hij niet van de ene op de andere dag zijn vorm weer helemaal terug kan vinden.

"Er zijn een paar races geweest waar het goed ging, maar om eerlijk te zijn werken we er nog steeds aan. Ik zou heel graag willen zeggen dat ik vanaf nu elk weekend een halve seconde sneller ga zijn. Dat zou ik heel graag willen zeggen, maar het is en blijft nog steeds een proces."

Ook interessant:

Verstappen moet wederom boven zijn Red Bull uitstijgen

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken we uitgebreid vooruit op de GP van Azerbeidzjan, maar staan Tom Coronel en co. ook stil bij alle andere gebeurtenissen in F1. Wat te denken van de contractverlenging van Sergio Perez? Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez