Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo nieuwsgierig naar eerste virtuele Red Bull-meters

Daniel Ricciardo is teruggekeerd bij Red Bull als derde coureur. Na vier jaar afwezigheid is hij benieuwd naar de stand van zaken bij het topteam. Vooral de simulator wekt zijn interesse.

Het contract van Daniel Ricciardo bij McLaren werd na het Formule 1-seizoen van 2022 ontbonden en de coureur verloor een vast zitje in de koningsklasse, maar elk voordeel heeft zijn nadeel. Na vier jaar bij Renault en McLaren rond te hebben gereden, keert hij terug naar de plek waar hij zijn grootste successen boekte: Red Bull. Ricciardo zal hier geen vast zitje hebben, maar wel belangrijk zijn voor het team als derde rijder. Test- en reservewerk hoort er bij en na de vier jaar zonder Red Bull is hij benieuwd naar hoe het er nu uit ziet bij het team. Vooral bij de simulator. "Met mijn terugkeer naar Red Bull begin ik best nieuwsgierig te worden als we het hebben over plaatsnemen in de sim", zegt hij in de Beyond the Grid podcast. "Ik ben benieuwd hoe goed ik ben, zelfs alleen voor mijn eigen idee. Het is een auto die veel is veranderd in de afgelopen jaren, maar het is wel een auto die ik heel goed ken. Ik heb er veel successen mee geboekt en ik vraag me af of ik er weer een gevoel bij krijg van: 'Oh yeah, dit ben ik!'" Het simulatorrijden wordt volgens de Australiër een belangrijk moment voor zijn zelfvertrouwen. "Ik krijg er een idee bij. Als ik de rondetijden zie in de simulator denk ik dat het me een boost in zelfvertrouwen kan geven, die zich zal vertalen naar het circuit. Mocht ik echter een halve seconde erboven zitten, dan word ik misschien wel te oud", lacht hij.

Gaat Ricciardo de 2021-bolide testen?

Ricciardo moet vanaf de zijlijn toekijken hoe Max Verstappen en Sergio Perez in actie komen voor Red Bull. Geeft dit hem wel de tijd of de mogelijkheid om de 2021-bolide van de Oostenrijkse renstal te testen? "Als ik de mogelijkheid heb, dan doe ik het zeker", zo vervolgt de 33-jarige coureur. "Natuurlijk om aan te voelen hoe de auto is, maar ook om scherp te blijven. Ik ben geen coureur die altijd vrijwillig zal gaan testen. Het interesseert me niet zo heel veel, om eerlijk te zijn. Toch weet ik dat het wel goed voor me is, vooral gezien ik niet zal racen in 2023." "Als ik elke dag train, wat ik overigens niet ga doen, dan rijd je toch niet in een F1-bolide. Je lichaam krijgt niet alle G-krachten te verduren. Ik zal ja zeggen tegen het testen, zelfs al is het alleen om een beetje in vorm te blijven", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'