© Renault

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: "Nog te vroeg om nu al teleurgesteld te zijn"

Daniel Ricciardo kende op eigen bodem niet het gedroomde begin van zijn Renault-avontuur in de Formule 1. Na een slechte start van de eerste race moest de Australiër halverwege de strijd staken.

De start van Daniel Ricciardo was eigenlijk heel goed, maar hij kon naar eigen zeggen geen kant op. De Renault-coureur koos voor het gras en verloor daarop zijn voorvleugel: "Dat was natuurlijk niet mijn bedoeling, maar ik kon niet echt anders. Mijn start was beter dan die van Sergio Perez, maar er was nergens ruimte."

"Het was teleurstellend dat de race nadien zo snel al over was. Op een ander circuit kom je misschien nog weg met zo'n vroege neuswissel, maar hier niet", vervolgt Ricciardo, bij wie er toch nog een lachje vanaf kan. "Het is wel knap dat ik die eerste bocht nog wist te halen, hè? Ik wist daar zowaar nog wat mensen in te halen."

Na 28 ronden moest Ricciardo de strijd definitief staken met een technische probleem. Opnieuw een fikse teleurstelling, maar hij wil niet bij de pakken neerzitten: "Het is nog te vroeg om teleurgesteld te zijn over waar het team nu staat. De auto is redelijk goed, dat zie je aan het resultaat van Nico (Hulkenberg, red.). We zijn in ieder geval in de positie om regelmatig punten te scoren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen