Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo reageert op uitspraken Marko: is F1-stoeltje in gevaar?

Helmut Marko was er duidelijk over: Liam Lawson krijgt binnen de Red Bull-familie een stoeltje voor 2025. Maar betekent het ook dat het zitje van Daniel Ricciardo in gevaar is? De Australiër reageert.

Ricciardo Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Volgend jaar zit Liam Lawson in een van onze auto's." Was getekend: Helmut Marko. De Red Bull-adviseur leek zo te bevestigen dat één van de huidige coureurs plaats moet maken voor de Nieuw-Zeelander. Op het eerste gezicht lijken Sergio Perez en Daniel Ricciardo degenen die onder druk staan, al kijkt de laatstgenoemde coureur daar niet zo naar. Ricciardo weet wat hem te doen staat.

"Het is prima, ik weet dat performance nog steeds mijn beste vriend is", vertelt Ricciardo tegenover onder meer RacingNews365. "Als ik doe waar ik toe in staat ben, plaatst dat me in een erg goede positie om volgend jaar onderdeel uit te maken van de familie. Daar moet ik me op focussen. Als het over Liam gaat, zag je hem vorig jaar de auto besturen. Hij deed het fantastisch en is goed genoeg om een stoeltje te bemachtigen. Ik ben blij voor hem als hij te horen heeft gekregen dat hij een zitje krijgt. Dat zou goed zijn. Wat het voor mij betekent? Dat is onbekend, maar als ik presteer zullen ze zeker iets voor me vinden."

Voor de zomerstop leek Ricciardo ook nog kanshebber om de worstelende Perez te vervangen bij Red Bull. Hoe kijkt hij ernaar dat Perez aanbleef? "Ik sloot het (een overstap red.) zeker niet uit. Ik wilde niet zeggen dat ik er niet aan heb gedacht. Persoonlijk dacht ik dat er iets kon gebeuren, maar verwachtte ik het niet en koesterde ik geen hoop. Uiteraard was ik wel op de hoogte dat er iets kon veranderen, al wilde ik doorgaan op dezelfde voet. Als ik dan een belletje kreeg, kreeg ik een belletje."

Ricciardo baalt dan ook niet. "Uiteindelijk kwam het belletje niet en daar had ik me mentaal wel op voorbereid. Er verandert dus niets." 

Ook interessant:

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan