Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo vecht voor F1-toekomst: "Uiteindelijk liegt de stopwatch niet"

De Formule 1-toekomst van Daniel Ricciardo is onzeker. Hij is nu anderhalf jaar terug als vaste F1-rijder en onthult wat zijn grootste frustratie is sinds hij op de grid terugkeerde.

Ricciardo Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na zijn vertrek bij McLaren aan het einde van 2022, keerde Daniel Ricciardo halverwege vorig jaar terug op de grid bij RB, het zusterteam van Red Bull. Hij werd ook dit seizoen een van de vaste rijders van RB, naast Yuki Tsunoda. Maar waar de Japanner al een contractverlenging op zak heeft, is het nog hoogst onzeker of ook Ricciardo in 2025 nog een F1-stoeltje heeft.

Ricciardo heeft dit jaar moeite om het tempo van Tsunoda te evenaren, met als beste resultaat de achtste plaats tijdens de Grand Prix van Canada. Met een vierde plaats in de sprintrace in Miami en een negende plaats in Oostenrijk als enige andere puntenscores dit seizoen, geeft Ricciardo toe dat hij zijn gebrek aan consistentie betreurt. "Dat is mijn grootste frustratie", vertelt hij aan Formula1.com.

"Het is een frustratie omdat ik naar mezelf kijk in de spiegel en zeg: ik kan dit heel erg goed, dus hoe zorg ik ervoor dat ik het consequent doe? Want als ik het doe, moet ik lachen. Maar gelukkig is het wel meer positief dan negatief", zegt de Australiër.

"Er komt een dag dat ik het niet meer zo goed kan. Ik heb liever sporadische goede dagen die laten zien dat ik nog steeds de capaciteiten heb om iets geweldigs te doen en dan is het aan mij om dat vaker te laten zien."

Prestaties bepalen de toekomst

Ricciardo is van mening dat hij wel zijn vorm heeft verbeterd ten opzichte van de beginfase van het seizoen. Hij geeft aan dat hij meer de samenwerking zoekt met andere personen om zichzelf te versterken. "Ik heb bijvoorbeeld één ding veranderd: toen ik vorig jaar weer terugkwam, besloot ik om de dingen een tijdje alleen te doen, om te trainen. Ik vond dat ik het lang genoeg had gedaan en dat ik wist wat ik nodig had", legt Ricciardo uit.

"Maar nu werk ik fulltime met Pyry (Salmela, de prestatiecoach van Ricciardo, red.). Hij is altijd bij me op de baan geweest sinds ik terug ben, maar ik maak nu wat meer gebruik van zijn expertise."

Op de vraag of zijn prestaties uiteindelijk de doorslag zullen geven over zijn toekomst in de Formule 1 is Ricciardo duidelijk. "Ja, dat denk ik wel. En dat is wat ik tegen mezelf zeg. De sport is nu zo competitief. Ja, er komen marketing en andere dingen kijken bij deze sport. Maar uiteindelijk liegt de stopwatch niet en dat is mijn beste manier om dit langer te blijven doen."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'