Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo verlangt terug naar het podium: "Volgend jaar gaan we ervoor"

Daniel Ricciardo zit niet meer bij een topteam, maar blijft zichzelf wel ambitieuze doelen stellen. In 2020 gaat hij met Renault vol voor het podium.

Daniel Ricciardo 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

De laatste podiumfinish van Daniel Ricciardo dateert inmiddels van de Grand Prix van Monaco in 2018, toen hij de race in het prinsdom wist te winnen. Als het aan de Australiër komt daar snel verandering in, want in 2020 heeft hij het doel om met Renault op het podium te eindigen.

In 2019 behaalde de Renault-coureur in Monza zijn beste finish van het jaar, door achter Charles Leclerc en het Mercedes-duo als vierde te finishen. Het was een van de weinige lichtpuntjes in een tegenvallend seizoen. Volgend jaar moet dat anders.

"Dit seizoen was uiteindelijk niet wat we er van hadden verwacht, maar we laten ons niet uit het veld slaan. We hebben nog steeds goede hoop dat we de boel op de rails kunnen krijgen en volgend jaar voor een of meerdere podiumplekken kunnen gaan", zo klinkt Ricciardo zeer ambitieus.

"Het klinkt misschien vergezocht, maar ik geloof er echt in. Met de goede instelling is het gewoon mogelijk. De tegenvallende resultaten van dit seizoen hebben juist meer olie op ons vuur gegooid."

"Op de momenten dat we goed meededen, zoals tijdens de kwalificatie in Canada, viel er ook een grote last van onze schouders, omdat we wisten dat we het in onze mars hadden om mee te doen met de grote jongen", aldus Ricciardo in gesprek met het officiële Formule 1-kanaal.

Luister hieronder naar de laatste F1-podcast van RacingNews365 van dit seizoen, waarin uitgebreid wordt teruggeblikt op het afgelopen seizoen door autocoureurs Tim en Tom Coronel, Formule 1-journalist Ruud Dimmers en gastheer Jeroen van Inkel.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië