Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo voelt de druk toenemen: "Ik weet wat Marko van me verwacht"

De prestaties van Daniel Ricciardo vallen tot nu toe tegen. Dat weet niet alleen hijzelf, maar ook Helmut Marko kijkt mee. Met het oog op zijn toekomst in de F1 zal de Australiër snel stappen vooruit moeten gaan zetten.

Ricciardo Japan Thurs
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

P13, P16 en P12. Dat prijkt er achter de naam van Daniel Ricciardo na de eerste drie races van het seizoen. Niet echt om over naar huis te schrijven, zeker niet wanneer je prestaties toch al onder een vergrootglas liggen. Ricciardo maakt er geen geheim van om nog altijd te dromen van een overstap van RB naar Red Bull, maar weet dat zijn prestaties dan flink zullen moeten gaan verbeteren om daar überhaupt voor in aanmerking te komen.

Ondanks het uitvallen van onder meer Max Verstappen en twee Mercedessen slaagde de Australiër er niet in om in de punten te rijden tijdens de laatste race in Melbourne. "Om eerlijk te zijn had ik een beetje moeite met de hoge snelheid in Melbourne en Saoedi-Arabië. Bij die laatste race zagen we dat we wat achter lagen, dus hadden we daar wel een verklaring voor. Maar in Melbourne was het nog steeds zo dat we in vergelijking met Yuki (Tsunoda, teamgenoot, red.) minder hard gingen. Het is dus echt zoeken", legt Ricciardo voorafgaand aan de GP van Japan uit aan de media waaronder RacingNews365.

"Ik denk dat we ons voornamelijk richten op de set-up om me het vertrouwen te geven. En dan is het belangrijk dat ik gewoon blijf samenwerken met mijn engineers en dat we niet teveel suggesties van buitenaf meenemen. Natuurlijk had ik betere resultaten willen halen in die eerste paar races, ik ben er niet blij mee. Het is nu belangrijk dat we onze koers vasthouden en niet afgeleid raken."

Druk van Marko

De immer goedlachse Australiër voelt dat de druk van buitenaf toeneemt. "Er zit meer druk op ja, maar ik leg mezelf die meer op dan wie dan ook. Ik heb een goede winter gehad en was klaar om uit de startblokken te schieten. Maar dat is dus nog niet echt gebeurd en we zijn drie races onderweg. Maar ik weet dat niet echt iets hoef te veranderen, het komt wel. Wat er op dit moment ook ontbreekt, het moet gaan kloppen en ik denk dat we daar een weekend van verwijderd zijn."

"In Melbourne was ik teleurgesteld over het weekend en het feit dat ik geen punten pakte. Maar toen we de race analyseerden, was het niet zo slecht als het er waarschijnlijk uitzag. Onze racepace was goed en er zijn een aantal goede dingen die we meenemen naar hier. Het gaat er om dat nu dingen gaan samenvallen. Ik zei dat we dat ook in Melbourne gingen doen, maar daar kwam ik tekort. Ik ga het dan dit weekend doen."

Ricciardo weet dat Red Bull-adviseur Helmut Marko zijn prestaties op de voet volgt. "Ik weet wat hij van me verwacht. Het zijn 24 races en het is een lang seizoen. Als ik nu twee goede races neerzet, is iedereen die slechte alweer vergeten. Maar elke race die voorbijgaat is er weer een... We hebben nu drie races gehad en niet met het resultaat dat ik wilde en ik weet zeker ook niet wat hij wilde of het team. We moeten ons nu op onszelf blijven focussen en niet afgeleid raken. Ik weet dat het goed gaat komen, ik heb daar vertrouwen in."

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China