Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Waren niet snel genoeg voor het podium"

Daniel Ricciardo sloot zijn Red Bull-periode als vierde af. Een podiumplaats zat er in Abu Dhabi net niet in, maar de Australiër blikt toch tevreden terug.

Lange tijd ging Daniel Ricciardo aan de leiding van de race, maar de tactiek van Red Bull bracht geen podiumplaats in zijn afscheidsrace. "Het was een enerverende race, maar helaas vielen we net buiten de prijzen door de laatste stop. Ik denk niet dat we een andere optie hadden qua strategie. We hadden eerder kunnen stoppen en dan onze positie kunnen behouden, maar dat maakte geen verschil. Lewis ging erg vroeg naar binnen, maar hij hield het verrassend vol tot het einde", blikt Ricciardo.

Op zijn nieuwe supersofts kende Ricciardo enkele vliegende ronde na zijn stop, maar deze lijn kon hij in de slotfase niet doortrekken. Het gaatje naar Verstappen werd daardoor niet gedicht en tot een gevecht kwam het nooit. "Ik reed een beetje hulpeloos en alleen rond in de laatste rondjes. De pace na mijn stop was erg goed, maar die zakte snel in. We waren gewoon niet snel genoeg. Ik had graag op het podium gestaan, dat was een mooi einde van het Red Bull-hoofdstuk, maar het zat er net niet in." Voor Daniel Ricciardo was vandaag de laatste keer in een Red Bull-bolide. Tijdens de twee testdagen volgende week in Abu Dhabi komt hij niet meer in actie, waardoor zijn vakantie nu echt aanstaande is. "Volgende week sluit ik het hoofdstuk met Red Bull af en ben ik nog enkele dagen op de fabriek. De week daarna ga ik kennismaken met enkele mensen bij Renault, en dan is het tijd voor vakantie in Australia. Het was een lang seizoen en wat ik ga doen? Ik kijk er naar uit om met de schapen en koeien op de boerderij te kijken", grapt Ricciardo.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst