Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Italië 2021

Ricciardo wint Italiaanse GP na crash van Hamilton en Verstappen

Voor de tweede maal dit seizoen crashten Max Verstappen en Lewis Hamilton. Ditmaal haalden beide coureurs de finish niet. Het team van McLaren profiteerde en beloonde een ijzersterk weekend met een 1-2. Daniel Ricciardo won de race voor Lando Norris.

Met Max Verstappen op pole voor de beide McLarens en Lewis Hamilton ging de Italiaanse Grand Prix van start. Hamilton nam daarbij een gok door als enige uit de top 10 op de harde band te starten, terwijl de concurrentie voor de medium band koos.

Bij de start verloor Verstappen de leiding aan Daniel Ricciardo en viel ook Hamilton aan bij Verstappen. De Nederlander verdedigde in de tweede chicane, waardoor Hamilton rechtdoor moest en een positie verloor aan Lando Norris. Antonio Giovinazzi ging in de tweede chicane in de fout en raakte een van de Ferrari's.

Voor Verstappen was het zaak om zo snel mogelijk de leiding te heroveren in de Grand Prix en zo te proberen om weg te lopen bij Hamilton. De Nederlander ondervond echter hetzelfde probleem als Hamilton een dag eerder tijdens de sprintrace: het is moeilijk om te volgen op Monza en inhalen is nog moeilijker.

De eerste twintig ronden viel er weinig te genieten voor de toeschouwers. Inhaalacties waren er niet en Verstappen en Hamilton konden niet aanvallen bij de McLarens. Het was daarom wachten op de pitstops, waarbij Hamilton langer door zou kunnen rijden dan zijn concurrenten.

Uitslag Race - Italië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Ricciardo opende de aanval in ronde 23 en wisselde naar de harde band. Verstappen reed een ronde langer door maar zijn pitstop ging helemaal de mist in doordat het rechter voorwiel er niet op, waardoor de stop 11 seconden duurde. Verstappen viel terug tot de negende positie.

Hamilton sloeg direct toe en passeerde Norris om de leiding over te nemen, om direct zijn stop te maken. Het ging echter helemaal mis tussen Verstappen en Hamilton toen de Brit de pitstraat uitreed en samen met Verstappen door de eerste chicane wilde gaan. Beide coureur gaven geen duimbreed toe, waardoor Verstappen boven op de auto van Hamilton in de grindbak landde. Wie was de schuldige aan het incident? De wedstrijdleiding zal het incident na afloop van de race met beide coureurs bespreken. Een ding is zeker: Verstappen verlaat Monza met een voorsprong van vijf punten op Hamilton.

Na een safety car periode ging het veld weer los met Ricciardo voor Norris, die Sainz passeerde bij de herstart, en Sergio Perez. Bottas profiteerde ook van de de safety car en rukte op naar de vijfde positie. Er gebeurde plots van alles en Perez passeerde Charles Leclerc in de tweede chicane, maar sneed daarbij de baan af. De wedstrijdleiding bestrafte hem met een tijdstraf van 5 seconden, waardoor de Mexicaan nog terug zou vallen in de uitslag.

Vooraan was het Ricciardo die het tempo bepaalde en voor teamgenoot Norris naar een sensationele dubbelzege reed. Bottas, gestart als negentiende eindigde zijn race als derde. Perez viel door zijn tijdstraf terug tot de vijfde positie.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Italië 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training