Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Italië 2021

Verstappen slaat onverwachte slag in sprintkwalificatie GP Italië

Valtteri Bottas heeft de sprintrace voor de GP van Italië gewonnen. Hij bleef Max Verstappen en Daniel Ricciardo voor. Lewis Hamilton kwam niet verder dan de vijfde positie.

Verstappen Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De tweede sprintkwalificatie race van 2021 ging iets na half vijf van start op het circuit van Monza. Lewis Hamilton, Valtteri Bottas en Max Verstappen kozen voor de medium band, maar de McLarens vertrokken van de vierde en vijfde positie op de zachte band.

Hamilton kende een zeer slechte start en viel terug naar de vijfde positie, achter Verstappen en de beide McLarens. Het ging echter mis voor Pierre Gasly die schade aan zijn voorvleugel had en hard crashte in de razend snelle curva grande, waardoor de safety car op de baan kwam.. In ronde 4 verdween de safety car weer van de baan, waarna Bottas een gaatje probeerde te slaan richting Verstappen.

De Nederlander wist dat hij met name naar achteren moest kijken, waar Hamilton probeerde om vanaf de vijfde positie de McLarens van Norris en Ricciardo aan te vallen. Verrassend genoeg wist Verstappen in het spoor van Bottas te blijven, terwijl Hamilton na tien ronden nog niet voorbij was aan Norris.

Uitslag Sprintrace - Italië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Virtueel gezien zou Bottas drie punten pakken, maar belangrijker was dat Verstappen er met deze stand twee uit zou lopen op Hamilton. Het gat achter Verstappen naar Ricciardo bedroeg na tien ronden al acht seconden. De Australiër had op zijn beurt ruim twee seconden voorsprong op de vierde plaats van Norris.

Namens Red Bull probeerde Perez naar voren te komen, maar tot een inhaalrace kwam het niet. De Mexicaan zat vast achter Antonio Giovinazzi op de negende positie. Hamilton probeerde de druk op Norris op te voeren, maar had een momentje in de Lesmo.

Bottas wist het gat naar Verstappen constant te houden op twee seconden en zo de sprintkwalificatie race op zijn naam te schrijven, voor Verstappen en Ricciardo. Daarmee stonden er drie blije mannen op het podium: Bottas omdat die eindelijk eens een 'race' won, Verstappen omdat hij uitliep op Hamilton en Ricciardo omdat hij eindelijk weer een klinkend resultaat behaalde.

Zondag start Verstappen de Grand Prix vanaf poleposition, voor Ricciardo, Norris en Hamilton. Bottas moet als laatste starten vanwege een gridstaf. Hij wisselde diverse onderdelen van zijn power unit.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Italië 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Italië 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"