Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo ziet F1-exit aankomen: "Een stap terug om twee stappen vooruit te gaan"

Daniel Ricciardo houdt alle opties open, ook de optie om in 2023 niet te rijden in de Formule 1 en terug te komen in 2024.

Ricciardo Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met de Silly Season zijn er nog veel onzekerheden. Wie vult het stoeltje bij Alpine, Williams en potentieel bij Haas? En mogen we blijven genieten van de goedlachse Daniel Ricciardo in de Formule 1 nadat bekend werd gemaakt dat hij wordt vervangen door Oscar Piastri bij McLaren?

Ricciardo wil het allemaal rustig bekijken en wil geen overhaaste beslissingen nemen. Hij en zijn team wegen alles tegen elkaar af en kijken wat de beste keuze zal zijn. De Australiër laat weten dat hij daarom ook nog niet weet hoe zijn toekomst eruit zal zien.

"Wanneer ik zeg dat ik het niet weet, wil ik daarmee zeggen dat ik nog geen contract voor volgend jaar heb", begint Ricciardo in de podcast van Fitzy & Wippa. "Kan het nog steeds gebeuren? Dat zou kunnen. Ik denk dat ik me niet teveel laat meeslepen in volgend jaar. Natuurlijk wil ik racen, ik wil op de grid staan, ik wil meestrijden."

"Maar ik zie volgend jaar niet als alles of niets. Uiteraard is 2024 iets waar ik rekening mee wil houden. Dus dat is hoe ik erin sta, als het betekent dat ik een stap terug moet doen om vervolgens twee stappen vooruit te zetten, dan is dat wat we momenteel proberen uit te zoeken, ik en mijn team.

"Dus het zou kunnen dat ik een jaar niet in de Formule 1 zal rijden, maar ik zou dan nog steeds in de gedachte zitten om terug op de grid te komen."

Ook interessant:

Deze indrukwekkende records kan Verstappen dit seizoen verbreken

Max Verstappen heeft al enkele records op zijn naam staan. Dit seizoen zou de Nederlander daar nog een hele bak aan indrukwekkende records aan toe kunnen voegen. Het gaat hier niet meer om de records van 'jongste ooit', maar om records die op naam staan van grote jongens als Michael Schumacher, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. In onderstaande video vertelt Joris Mosterdijk welke records Verstappen kan verbreken.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

12 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking Viaplay bevestigt verregaande maatregelen en vertrek uit meerdere landen