Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Rinus VeeKay

Rinus VeeKay met verrassende pole voor IndyCar-race in Alabama

Rinus 'VeeKay' van Kalmthout heeft zijn tweede poleposition veroverd in de Amerikaanse IndyCar-klasse en zal de vierde race van het seizoen starten vanaf de eerste plaats. Inhalen bij Indy Alabama is lastig, waardoor pole extra waardevol is.

Unnamed 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Rinus VeeKay PR

Al tijdens de zaterdagtraining op het Barber Motorsports Park was Rinus 'VeeKay' van Kalmthout de snelste coureur van het veld, waardoor de Nederlander wist dat er veel in zat. De groepsfase en de fast twelve werden gemakkelijk doorstaan en tijdens de fast six klokte hij een ronde, welke goed genoeg was voor pole.

"Ik wist dat het erin zat, maar toch ging het beter dan verwacht", reageert VeeKay na afloop van de kwalificatie in Alabama. "We hoopten van tevoren op deelname aan de fast six en toen ik het eenmaal had bereikt, viel de druk weg. Het voelde goed, het voelde eigenlijk de hele dag goed. In de training was ik ook al de snelste, al moest ik daar een slag om de arm houden omdat niet iedereen een snelle ronde had kunnen voltooien vanwege een chaotische eindfase."

Tijdens de kwalificatie ging het voor de IndyCar-coureur beter en beter. "Het eerste segment was oké, maar niet perfect, omdat ik door het vuil moest tijdens mijn snelste ronde. Vlak voor mij was er iemand kortstondig van de baan geraakt. Ook in het tweede gedeelde kon ik nog niet het maximale eruit halen, maar desalniettemin bereikte ik de fast six. Toen wist ik dat P1 binnen de mogelijkheden lag."

Vanzelfsprekend hoopt VeeKay vanaf pole ook de overwinning op een van zijn favoriete circuits, het Barber Motorsports Park, te behalen. "Dit is geweldig", jubelt hij na de kwalificatie. "Precies wat we nodig hadden. Als je vanaf P1 start, dan moet je ook voor P1 aan de finish gaan."

"Bovendien hoef ik natuurlijk niemand in te halen. Dat is ideaal op een circuit waar inhalen sowieso erg lastig is! Qua bandenmanagement heb ik een goed gevoel. Ik heb er zin in!" De Indy GP van Alabama zal rond 19:15 uur Nederlandse tijd starten op zondagavond.

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

2 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull