Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Rosberg spreekt Red Bull tegen over Newey, voorspelt kettingreactie

Dat de prestaties van Red Bull de laatste maanden zeer tegenvallen, heeft volgens oud-wereldkampioen Nico Rosberg te maken met het aangekondigde vertrek van topontwerper Adrian Newey.

Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In mei kondigde Adrian Newey zijn vertrek aan bij Red Bull. Toeval of niet, sinds de bekendmaking van Newey heeft Red Bull nog maar drie keer gewonnen in elf races. En de prestaties bij het team van Max Verstappen lijken van slecht naar slechter te gaan. Nico Rosberg, wereldkampioen Formule 1 in 2016, denkt dat er wel degelijk een verband is tussen het aangekondigde vertrek van de topontwerper en de flinke terugval in prestaties. 

"Adrian is misschien wel het grootste genie dat we de afgelopen 40 jaar in de F1 hebben gezien. Dus ja, ik weet zeker dat hij nu nog een zeer positieve invloed zou hebben gehad, als hij erbij betrokken was. Nu is het moeilijker zonder hem", zegt Rosberg bij Sky Sports.

Maar de invloed van Newey bij Red Bull gaat volgens Rosberg veel verder dan alleen maar zijn kennis over de wagen. "Adrian is ook dat rolmodel, je weet wel, de persoon waar iedereen tegen opkijkt op de technische afdeling, op de aerodynamica-afdeling. Dus als hij weggaat, versnelt dat ook de vlucht van kennis, brain drain. Nietwaar?" 

"Want de mensen die er werken hebben zoiets van 'oké, als hij er niet meer is, dan wil ik misschien ergens anders uitdaging aan te gaan of zoiets. Want het was met Adrian waarmee ik graag samenwerkte'. Dus het is een soort neerwaartse spiraal, nietwaar?

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld