Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Valentino Rossi

Rossi: "Marquez sterkste coureur rijdend op de beste motor van het veld"

Valentino Rossi wist weinig indruk maken tijdens de Grand Prix van Jerez. De Italiaan eindigde als zesde na een dramatisch verlopen kwalificatiesessie, waarin de negenvoudig wereldkampioen zich slechts als dertiende wist te kwalificeren. Na afloop van de race was de Italiaan dan ook enigszins teleurgesteld.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Daar waar Valentino Rossi tijdens de eerste drie races nog twee podiumplaatsen te behalen, kwam de Yamaha-coureur in Jerez niet in de buurt van het zilverwerk. “We maakten een moeilijk weekend mee, hier in Jerez”, begint Rossi zijn verhaal tegenover de Italiaanse pers. "De motor lijkt ten opzichte van vorig jaar iets te zijn verbetert maar we kunnen Marc Marquez nog steeds niet bijhouden. Hij is en blijft op dit moment de sterkste coureur rijdend op de beste motor van het veld. Het zal dan ook heel lastig worden om hem te verslaan dit jaar."

Tijdens de kwalificatie zag Rossi onder andere enkele van zijn eigen pupillen voor zich eindigen. Daar kon 'The Doctor' nog niet om juichen: "Misschien dat ik in de komende dagen blij ben voor de jongens van de VR46 Academy, maar op dit moment ben ik er natuurlijk niet blij mee", aldus Rossi met een knipoog. "Gelukkig ben ik de jongens in de race voorgebleven, maar het is duidelijk dat ik mijn weekend op zaterdag verpest heb. Mijn kwalificatie was niet best en dan wordt het moeilijk om nog een rol van betekenis te kunnen spelen tijdens de race."

Met negen punten achterstand op Marc Marquez doet de veertigjarige Rossi echter nog altijd mee om de strijd voor het wereldkampioenschap.

Breaking Waarom Hamilton dankzij Verstappen de jackpot kan eisen bij Mercedes