Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell: "Als ik een ronde van Verstappen bekijk, dan weet ik wat ik kan"

George Russell is een enorm getalenteerde coureur, maar de laatste jaren is het lastig om in te schatten hoe goed hij echt is. Zijn teamgenoten waren namelijk niet uit hetzelfde racehout gesneden en de Williams-bolide niet bepaald snel. Toch kan hij door te kijken naar Max Verstappen en Lewis Hamilton weten hoe hij het ongeveer doet.

Russell Mercedes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

George Russell werd gedurende zijn juniorcarrière achtereenvolgend GP3 en Formule 2-kampioen. Mercedes, waarvan de Brit een junior was, bezorgde hem meteen een plekje in de Formule 1, maar Russell moest wel genoegen nemen met een Williams-stoeltje. Het noodlijdende team doet het de afgelopen twee seizoen niet goed en Russell kon nauwelijks indruk maken.

In 2019 reed hij ver achteraan en kon hij alleen Robert Kubica, zijn teamgenoot, achter zich laten. Afgelopen jaar wist hij al wat meer potten te breken en wist hij zo nu en dan in Q2 te komen, maar tot punten kwam hij niet. Ook Nicholas Latifi had weinig in te brengen tegen Russell, die tijdens alle kwalificatiesessies in 2019 en 2020 sneller was dan zijn Williams-teamgenoot.

Ondanks dat hij over slecht materiaal beschikt, geeft hij altijd alles om zo het onderste uit de kan te halen, zo vertelt hij aan Autocar. "Zo ben ik gewoon. De dagen die ik bij Mercedes als reservecoureur doorbracht, leerde ik dat er heel wat meer bij het zijn van een Formule 1-coureur kwam kijken dan simpelweg achter het stuur kruipen en zo snel mogelijk rijden."

"Er is niets als Formule 1. Het is een genadeloze sport en je moet op alle vlakken boven jezelf uitstijgen, want anders word je opgegeten en uitgespuugd. Dat had ik al snel door en sindsdien werk ik keihard om steeds beter en beter te worden", aldus Russell, die in 2020 behalve vele hoogtepunten ook een dieptepunt meemaakte. In Imola crashte hij achter de safety car. Hij nam de schuld volledig op zich.

"Als jij degene bent die de fout maakt, dan is het belangrijk om je fout ook te erkennen. Het doet anderen bij het team ook beseffen dat zij hetzelfde kunnen doen als ze een fout maken. Het was belangrijk om te laten weten dat het me speet, dat ik het had verpest en dat ik er alles aan ging doen om het niet nog eens te laten gebeuren. Ik zou sterker terugkomen."

Het is lastig om te beoordelen hoe goed Russell echt is, aangezien hij de afgelopen twee seizoenen voornamelijk naast Kubica en Latifi zat, maar zelf vergelijkt hij zich liever met de hele grote namen. Kijkend naar Max Verstappen en Lewis Hamilton, weet hij vaak hoe goed hij zelf bezig is. "Als ik naar een ronde van Max of Lewis kijk en ik zie wat zij bereiken, dan weet ik meteen of mij dat ook was gelukt, of dat ik nog wat langzamer was geweest dan hen."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden