Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell erkent: "Houd me niet bezig met situatie-Ocon"

George Russell en Esteban Ocon hebben een gemene deler: beide jongemannen zijn verbonden aan het team van Mercedes. Russell is als juniorrijder uitgeleend aan de stal van Williams, waar Ocon na twee seizoenen bij Force India terug op zijn post als testcoureur is.

De terugkeer van Ocon had enige voeten in de aarde. De 22-jarige Fransman had in 2019 maar wat graag Grands Prix gereden, ware het niet dat werkgever Force India over werd genomen door Racing Point. Daardoor kwam het zoontje van de nieuwe eigenaar, Lance Stroll, in de tweede wagen van het team terecht. Er was zodoende geen plek meer voor Ocon, die niets anders kon doen dan langs de zijlijn plaatsnemen.

Russell, evenals Ocon een protegé van Mercedes, houdt zich niet bezig met de situatie van zijn Franse collega, zo laat hij desgevraagd aan RacingNews365 weten. "Nee, ik houd me daar totaal niet mee bezig, om eerlijk te zijn. Ik vind het een nare situatie voor Esteban, maar ik focus me puur op mijn eigen carrière en mijn eigen prestaties." De Britse debutant meent dat Ocon een plaats op de Formule 1-grid verdient, maar stelt tegelijkertijd tussen neus en lippen door dat sterkere resultaten hem wellicht hadden geholpen. "Als jij prestaties neerzet die goed genoeg zijn, dan kan niemand meer om je heen", meent Russell. Op termijn hoopt Russell een van de vaste rijders van Mercedes te worden, plaatsen die voorlopig in worden genomen door Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. De laatstgenoemde schreef afgelopen weekend de eerste Grand Prix van 2019 op zijn naam. "Vooralsnog kan ik niets meer en niets minder dan mijn uiterste best doen en mijn doel is om dusdanig op te vallen, dat mijn naam en een plek bij een topteam hand in hand gaan." Russell besloot zijn eerste Grand Prix in de Formule 1 op een zestiende plaats, twee rondjes achter winnaar Bottas. Overigens wist de 21-jarige Brit zijn meer ervaren teammaat Robert Kubica op een ronde te zetten.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'