Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell looft band met Hamilton: 'Krijg als enige de voordelen van de grootste aller tijden'

George Russell is erg blij met zijn overstap van Williams naar Mercedes, waar hij nu naast zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton rijdt. Dit heeft zo zijn voordelen, zo moet de jonge Britse coureur toegeven.

Russell Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

George Russell heeft zijn eerste seizoenshelft als fulltime Mercedes-coureur er op zitten en staat na elf races zelfs voor teamgenoot Lewis Hamilton in de WK-stand. Het is een goede start voor de voormalig Williams-rijder bij zijn nieuwe team, maar er valt nog genoeg te leren en te behalen.

Mercedes vecht (nog) niet mee om de overwinningen en het wereldkampioenschap Formule 1 in 2022, maar Russell kan al wel terugkijken op een geslaagde overstap naar de Duitse renstal. "Het was zeker een groot moment, maar ik probeer er wel nog objectief naar te kijken", zegt hij in de Beyond the Grid Podcast.

"Het kan snel veranderen in de F1 en een handtekening zetten op een papiertje bij het grootste team van dit tijdperk is natuurlijk een gigantisch groot moment. Maar als ik niet presteert en de grootste coureur aller tijden maakt gehakt van mij, dan heb ik er over een jaar niets meer aan. Dan ben ik er net zo snel weer weg."

De Brit wil nog niet zeggen dat hij op zijn hoogtepunt zit. "Ik zie het als een man die een berg beklimt en denkt dat hij bij de top is, maar als hij er dan overheen kijkt, de toppen nog kilometers verder liggen. Zo kijk ik er naar. Er is genoeg om te vieren, maar ik wil wereldkampioen worden en ik wil races winnen. Een contract verzekert dat niet."

Russell probeert vooral op zichzelf te letten

Voorafgaand aan het huidige F1-seizoen wilde Russell zichzelf niet gaan meten met zevenvoudig wereldkampioen Hamilton. "Als ik een paar tienden achter had gelegen, achter de grootste coureur aller tijden, dan was het niet erg geweest. Op dezelfde snelheid was het ook niet erg geweest en vóór hem staan, dat hat ook niet uitgemaakt! Het is echter wel een goede start van het seizoen."

Russell staat negentien punten voor op Hamilton en moet toegeven dat het zo zijn voordelen heeft om de - volgens hem - beste coureur in de F1-geschiedenis als teamgenoot te hebben. "Er zijn wat eigenschappen van hem die heel intrigerend zijn, maar die ga ik natuurlijk niet delen. Ik heb namelijk de luxepositie om de beste coureur als teamgenoot te hebben", aldus Russell.

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

47 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365-podcast Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1